NEC verliest wedstrijd en mogelijk Wellenberg

Deze zaterdagavond stond in het teken van de wedstrijd van NEC tegen Roda JC uit het Limburgse Kerkrade. En het was weer eens een zogeheten ‘zes-punten pot’; bij winst kon NEC weer voorzichtig omhoog gaan kijken en stuivertje wisselen met de geel-zwarte reserve-Duitser, bij verlies was de strijd tegen degradatie weer helemaal terug op het menu. Op linksachter was het Davids die de geschorste Nuytink en de geblesseerde Heubach kwam vervangen, Saidi en Burgzorg bemanden de aanvalsvleugels, en Sarpong opereerde op nummer 10 achter Vleminckx.

NEC begon redelijk aan de wedstrijd en kreeg, geholpen door een onrustig ogende Roda keeper, ook een paar kansjes. Toch was het Roda JC dat in de 13e minuut op voorsprong kwam nadat Pothuizen, die in eerste instantie een aanval goed leek te smoren, de bal zeer ongelukkig via zijn knie voor de voeten van Janssen en vervolgens in het doel zag belanden. NEC nam na deze treffer de controle volledig in handen gedurende het vervolg van de eerste helft. Dit leidde wel tot enkele kleine en twee enorme kansen, een schot van Zomer op de lat en een slappe bal van Saidi in de handen van stuntel-keeper Tyton, maar bij de rust was het nog altijd 0-1.

In de tweede helft nam Worm de plaats in van Burgzorg. NEC probeerde aan te vallen maar creeërde veel te weinig, zodat Roda relatief gemakkelijk overeind bleef. Tot overmaat van ramp resulteerde de eerste de beste uitbraak van Roda JC, in de 66e minuut, meteen in een doelpunt door Mads Junker: 0-2. Goossens werd in de 76e minuut in het veld gebracht voor Saidi en Pothuizen ging zich nadrukkelijk bemoeien met de aanval. Zo’n 5 minuten voor tijd pleegde Hadouir een volkomen belachelijke en totaal onnodige gruwelaanslag op de enkel van Wellenberg, waarbij voor het ergste gevreesd moet worden voor onze rechtsback. Hadouir moest direct met rood van het veld. Fejzullahu kwam de onfortuinlijke Wellenberg vervangen.

De wedstrijd eindigde echter in 0-2 en NEC mag zich weer helemaal op gaan maken voor twee maanden degradatiestrijd.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.