De reacties: Vloet en Sibum

Wiljan Vloet heeft zorgen om rendement

NEC-trainer Wiljan Vloet ziet een trend bij zijn ploeg die hem niet zo bevalt.

"Net als uit tegen Utrecht halen we te weinig rendement uit ons spel. Dat baart mij zorgen. Tegen Roda moet je de eerste helft natuurlijk scoren, maar na rust vervielen we in dezelfde fout als tegen Utrecht. We kwamen te weinig aan het voetballen toe. Het was de tweede helft zo rommelig."

Vloet raakt geenszins in paniek. "We hebben nog zeven wedstrijden, die wil ik allemaal winnen. Maar ik deed niet mee aan de euforie en de polonaise toen we vier keer op rij wonnen. Nu zit ik dus ook niet in zak en as."

Bas Sibum: we gaan het zeker redden

Bas Sibum is zeker niet in paniek na de vierde nederlaag op rij voor NEC. "We gaan het zeker redden."

"We hadden voor rust drie honderd procent kansen, maar we maken ze niet. En Roda komt één keer voor het doel en scoort. Na rust scoren ze uit de counter op een goed moment en daarna hebben wij te weinig gecreëerd."

En dus heeft NEC nog altijd geen veilige marge ten opzichte van de degradatiezone. "Na zo’n goede serie is dat een domper. Zeker thuis tegen Roda hadden we punten willen halen. We kunnen nu niet meer naar boven kijken, we moeten flink aan de bak, te beginnen volgende week in Heerenveen."

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.