NEC veilig na miraculeuze wederopstanding in Den Haag

In Den Haag kon NEC zich vanavond definitief veilig spelen. Zelfs een gelijkspel zou voldoende zijn om comfortabel de laatste twee wedstrijden van de competitie in te gaan, gezien de resultaten op de andere velden. Vleminckx was door zijn gele kaart tegen AZ geschorst voor deze wedstrijd en Vloet had ervoor gekozen om Saidi in de spits te posteren, geflankeerd door Goossens en Sarpong.

In de derde minuut was Pothuizen al zeer dicht bij de openingstreffer, nadat zijn kopbal vanuit een hoekschop ternauwernood door ADO doelman Coutinho weggebokst kon worden. NEC had een licht veldoverwicht maar kwam zoals gebruikelijk scherpte voor het doel te kort. In de 17e minuut flaterde Burgzorg spektaculair in zijn balaanname aan de zijlijn en ADO wist met een snelle inworp de kleine rechterverdediger te omspelen. Soltani leek naast het doel te schieten, maar Nuytinck deflecteerde de bal met zijn been ongelukkig achter Babos. En dus was daar ineens een bizarre en onverwachte voorsprong voor ADO. Zomer deed iets te enthousiast zijn beklag bij scheidsrechter Blom en ontving hiervoor een domme gele kaart, wat betekent dat hij voor de wedstrijd tegen VVV geschorst is. Even later kreeg Saidi een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast het doel. NEC leek echter flink aangeslagen door de treffer en het niveau kelderde zienderogen. Ook Radomski pakte nog een gele kaart en is net als Zomer dus geschorst tegen VVV. ADO profiteerde verder niet van de mentale instorting van de Nijmegenaren en dus gingen beide ploegen rusten bij een 1-0 stand.

In de tweede helft bleef Burgzorg in de kleedkamer achter en schoof Sibum een linie terug naar de rechtsback positie. Rick ten Voorde werd door Vloet in de spits geposteerd. Het was diezelfde Ten Voorde die enkele minuten na de hervatting een snoeihard schot loste op het doel, dat Coutinho met meer geluk dan wijsheid wist te keren. Niet veel later schoot Saidi de bal net over de lat. ADO voelde nattigheid en bracht Milic in voor Luijckx. Luttele seconden later scoorde Verhoek de 2-0 uit een hoekschop. De wedstrijd werd erg open, mede doordat NEC wel naar voren moest. Aan beide zijden vielen dan ook diverse kansen op te tekenen. Zomer kopte gevaarlijk in, terwijl aan de andere kant ternauwernood de 3-0 door Milic voorkomen werd.

Een kwartier voor tijd werd aan ADO-zijde Van den Bergh ingebracht voor Verhoek. NEC leek rijp voor de sloop. In de 78e minuut bracht een kopbal van de prima ingevallen Ten Voorde NEC toch nog terug in de wedstrijd: 2-1. En in de 82e minuut wist Goossens een vrije trap door de muur heen te frommelen en belandde de bal in het ADO-doel: 2-2. Een minuut later maakte Pothuizen er zelfs 3-2 van en was de totale ommekeer een feit. Bosschaert werd nu eraf gehaald voor Oper in een laatste poging van ADO om het tij te keren. NEC besloot hierop Radomski eraf te halen en Van Eijden in te brengen. In de extra tijd werd Sarpong nog gewisseld voor Fejzullahu, maar dit was voor de statistieken.

Waar we in acht wedstrijden slechts twee keer het net wisten te vinden, daar ging hij er nu dus 3 keer binnen tien minuten in. En zo weet NEC in een kwartier tijd dus een bijkans verloren wedstrijd in haar voordeel te keren en hebben we ons nu definitief veilig gespeeld.