Voortaan leeg uitvak bij de derby?

Als het aan de heer Kesler ligt wel. De uiterst aimable directeur betaald voetbal van onze geliefde bond orakelde gisteren in Nova dat het maar eens afgelopen moet zijn met die vervelende uitsupporters. En anders dan twee weken geleden, toen de voorzitter ons vermaakte met de hilarische 1 april grap dat de bekerfinale maar naar Enschede moest (met serieuze ondertoon uiteraard), meende Kesler het deze keer wél.

Kesler wil de clubs voorstellen bij risicoduels voortaan geen fans van de uitspelende ploeg meer toe te laten. Want volgens Kesler loopt het wekelijks uit de hand bij die duels: "Langzamerhand is het tijd dat we er eens over na gaan denken of we dit soort toestanden met hooligans nog wel verantwoord vinden. We moeten de clubs maar eens voorhouden of het niet verstandig zou zijn dat we in de toekomst bij risicowedstrijden ook in competitieverband gewoon geen supporters van de bezoekende club meer meenemen. Daar moeten de clubs maar eens ernstig over gaan nadenken."

Kesler stelt voor om voorafgaand aan de competitie in overleg met de lokale driehoek en de clubs vast te stellen wat de risicowedstrijden zijn. Wel handig inderdaad, dan kan er in augustus al een streep door een reeks uitwedstrijden die je zou willen bezoeken. Te genant voor woorden natuurlijk dat duizenden goedwillende voetbalfans moeten gaan wijken voor een handvol raddraaiers. Zouden we daar niet eens de aandacht op moeten gaan richten? Om het schaamrood van op de kaken te krijgen, net zoals de farce rond de bekerfinale, de wedstrijd tussen de twee populairste clubs van het land die in halfvolle Kuip afgewerkt zal gaan worden. En dat land en die bond moeten een WK gaan organiseren?


In de toekomst leeg?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.