NEC krijg met punt tegen Feyenoord eigenlijk te weinig

NEC pakte vandaag in een doelpuntloze wedstrijd tegen Feyenoord een kostbaar punt in de strijd tegen degradatie, al waren drie punten zeker niet onverdiend geweest. Vloet viel voor deze wedstrijd toch weer terug op het beproefde 4-3-3 systeem, met Sibum als verrassing op rechtsback, waardoor Radomski en Davids beiden op het middenveld opereerden en met Fejzullahu en Ntibazonkiza op de vleugels.

NEC trok meteen fel van start en was eigenlijk de hele eerste helft de betere ploeg. Dit kwam tot uitdrukking in een gevaarlijke vrije trap van Goossens, een gemiste kans van Fejzullahu en een paar aardige acties van Saidi, terwijl Feyenoord daar eigenlijk aanvallend niet veel tegenover stelde.

In de tweede helft bracht Mario Been Biseswar en Bruins in voor Castaignos en Landzaat. NEC bleef echter de bovenliggende ploeg, met Goossens en Saidi als gevaarlijkste spelers aan NEC zijde. De wedstrijd werd wel harder en er vielen diverse gele kaarten waaronder een voor Pothuizen, die hierdoor de wedstrijd tegen Heracles zal moeten missen. Een fraaie omhaal van Vleminckx ging ruim over, Saidi schoot te zwak in vrij voor de keeper en een kopbal van Zomer werd van de lijn gehaald door El Ahmadi. Aan de andere kant strandde een schot van Biseswar boven Babos op de lat.

In de 84e minuut werd de jonge Ricky ten Voorde ingebracht voor Fejzullahu. In de slotseconden kopte Vleminckx de bal nog rakelings voorlangs, maar het bleef bij 0-0. Hiermee krijgt NEC eigenlijk te weinig loon naar werken, al is elk punt in deze fase van de competitie natuurlijk welkom.

Klik hier voor de statistieken van deze wedstrijd.

‘Zo Zagen Wij Het’ & ‘Rondje Om’ volgen later.