Mark Otten back in action?

Nadat eerder al bekend werd dat Saidi Ntibazonkiza de geschorste Jeffrey Sarpong verving is het later deze week ook duidelijk geworden dat Mark Otten weer bij de selectie zit. Wie het woord blessureleed hoort bij NEC denkt meteen aan de verdediger uit Nijmegen. Ruim een jaar geleden, begin maart 2009, viel Otten uit in een bekerduel tegen SC Heerenveen. Hij had verdere schade opgelopen aan de voorste kruisband van zijn linker knie. Het kwam zelfs zover dat sommige fans hem al vergaten. Op de extra ingelaste supportersavond enkele dagen na de wedstrijd van NEC werd hij zelfs niet meer bij de geblesseerden genoemd.

Nu bijna een jaar later is hij er dus gewoon weer bij! Hoewel Jong NEC de laatste weken speelt als een natte krant, is Mark Otten een van de weinige hoogtepunten in het team van Jack de Gier. Hij speelt bij de jonge mannen als een ware leider, strooit met prachtige passes en daarbij zijn er weinig aanvallers die hem voorbij komen.

Wie ook bij de selectie zit is de 18-jarige Furkan Alakmak. Het is de tweede keer dat de middenvelder bij de selectie zit: eerder zat hij al op de bank tegen Ajax omdat Björn Vleminckx een schorsing uitzat. Bij Jong NEC maakt hij geen opvallende indruk maar hij speelt zeker niet slecht. Hij is afkomstig van de voetbalacademie van NEC en FC Oss.

Wedstrijdselectie: Furkan Alakmak, Rein Baart, Gábor Babos, Mitchell Burgzorg, Lorenzo Davids, Rens van Eijden, Erton Fejzullahu, John Goossens, Dominique Kivuvu, Saidi Ntibazonkiza, Bram Nuytinck, Mark Otten, Patrick Pothuizen, Arek Radomski, Bas Sibum, Rick ten Voorde, Björn Vleminckx, Ramon Zomer.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.