Kevin Blom fluit RKC – NEC

De wedstrijd van aanstaande zondag tegen de hekkensluiters uit Waalwijk zal onder leiding staan van Kevin ‘die weet de uitslag al’ Blom. Voor ons uiteraard geen onbekende, want hij was het die eind vorig jaar in de wedstrijd tegen FC Twente de rode kaart trok voor een vermeende natrap van Vleminckx. Een kaart die hem op een minutenlange ‘Blom, die weet de uitslag al’ kwam te staan van het Nijmeegse publiek. En niet ten onrechte, want de prent die bij de 3-3 stand uit Blom’s borstzak floepte was wel erg zwaar gestraft. De arbitrage-commissie van de KNVB bond dan ook snel in toen NEC protest aantekende tegen de opgelegde schorsing van onze Belgische stormram, al kwam de tirade vanaf de tribunes richting de scheids de club wel op een voorwaardelijke boete te staan.

Het is te hopen dat Blom zich de wedstrijd tegen Twente nog goed herinnert en zich voor de verandering eens van een goede kant laat zien, want frappant genoeg werd er onder zijn leiding slechts één keer een competitiewedstrijd gewonnen door NEC. Eerder dit seizoen was het Heracles dat met een 0-2 overwinning de Goffert uit liep, al gebied de eerlijkheid te vermelden dat ditmaal Blom weinig blaam trof. Sterker nog, in die wedstrijd trakteerde hij Almeloër Ter Horst op een rode kaart. En in januari van het afgelopen jaar was Ajax in de eigen Goffert nog met 2-4 te sterk, hoewel Blom ook toen een tegenstander (Cvitanich) met twee keer geel van het veld stuurde.

Wedstrijden gefloten
Datum Thuisteam Uitteam Uitslag
06-12-2009 NEC FC Twente 3-4
27-09-2009 NEC Heracles Almelo 0-2
18-01-2009 NEC Ajax 2-4
22-11-2008 NAC Breda NEC 1-1
21-09-2008 SC Heerenveen NEC 2-1

Eredivisie
  Gefloten Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 4 0 0 4 5 12
Uit 8 1 3 4 10 14
Totaal 12 1 3 8 15 26

Het geheugen van de gemiddelde supporter reikt echter nooit al te ver terug wanneer het op onrecht aankomt, dus vermoedelijk zal Blom in Waalwijk een warm middagje te wachten staan. Blom zal tijdens de wedstrijd hulp krijgen van grensrechters Siebert en Meenhuis, terwijl vierde official Sanders waarschijnlijk zijn oor te luister zal leggen bij het uitvak om te zien of de KNVB maffia weer goedkoop wat euro’s kan opstrijken.


Weet hij voor zondag de uitslag ook al?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.