Vooruitblik: RKC-NEC

Waalwijk is zondag het decor van het degradatieduel tussen de plaatselijke Rooms Katholieke en de Nijmegen Eendracht combinatie. Voor ons vooral een wedstrijd waar revanche genomen moet worden voor de beschamende thuisnederlaag van begin november 2009, maar natuurlijk zijn ook de drie punten meer dan welkom om afstand te nemen van de onderste regionen. Opvallend feitje is dat de Waalwijkers dit seizoen nog niet gelijk hebben gespeeld: 4x winst/17x verloren. Wij kwamen deze midweek niet in actie. Of dat in ons voordeel of nadeel is zullen we zondagmiddag pas weten!

RKC zal het moeten doen zonder de geschorste Dustey Mulder. Wij moeten het nog steeds doen zonder Goossens, Schöne en Otten. En daar lijken vandaag ook Vleminckx (knieblessure) en Saidi (wordt weer papa) bij te zijn gekomen, dus de voortekenen voor een leuk middagje Waalwijk worden er niet rooskleuriger op! En dan hebben we gelijk een leuk ezelsbruggetje gemaakt naar de schandalige verplichte buscombi die de burgemeester van Waalwijk ons heeft opgelegd! We hebben donderdagavond allemaal kunnen zien dat Feyenoord hier keihard nee heeft tegen gezegd, maar heel erg zielig van het amateurclubje uit Waalwijk dat ze dan een grote vlag in het uitvak leggen!

17-12-2006 RKC Waalwijk NEC 0-1
05-02-2006 RKC Waalwijk NEC 1-3
17-10-2004 RKC Waalwijk NEC 2-2
31-01-2004 RKC Waalwijk NEC 1-2

Toch zijn er zes bussen uitverkocht voor zondagmiddag, dus dat betekent in elk geval 300 NEC-supporters in het uitvak. Die onze jongens aan de broodnodige overwinning proberen te helpen! Hopelijk gebeurd dat ook, zodat die amateurs uit Waalwijk (ondanks één van onze mooiste herinneringen daar!) zo snel mogelijk weer degraderen naar de Jupiler League, waar ze thuis horen! Mocht je nou geen kaartje hebben kunnen bemachtigen, ze zoeken bij RKC op korte termijn nog stewards en een iemand voor de facilitaire dienst, met een beetje geluk lul je je voor zondag nog naar binnen!

 Totaal
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 21 11 5 5 30 21
Uit 20 6 5 9 23 37
Totaal 41 17 10 14 53 58
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.