Ntibazonkiza nog onzeker

Hij wenste er niet al te lang bij stil te staan. „Dit is een van die honderd dingen in het le­ven die gewoon gebeuren”, zei Wiljan Vloet over de aanstaande bevalling van Sada, de vrouw van Saïdi Ntibazonkiza. „Ik ga er altijd van uit dat de vader daar bij wil zijn. Maar we hebben nog twee da­gen, hè. De wedstrijd tegen RKC is zondag pas.”

De trainer van NEC had de laatste ‘spionagereis’ naar de rode lan­taarndrager van de eredivisie don­derdagavond overgelaten aan zijn assistent Ron de Groot. „Ron zat bij RKC – Feyenoord. In de rust hebben we telefonisch contact ge­had, omdat RKC zonder Benschop en Benson speelde. Die twee ston­den de laatste vijf wedstrijden sa­men voorin, maar waren vervan­gen door De Ceulaer en Idabdel­hay. Misschien dat de trainer ze op scherp heeft willen zetten. Zo van: tegen Feyenoord zet ik jullie er­naast. Laat het zondag thuis tegen NEC dan maar zien.”

Vloet haalt zijn schouders op. „Ik weet het niet, hoor. Wat ik wel weet is dat het donderdag van bei­de kanten een slechte wedstrijd was. Maar ik vond RKC een ont­spannen ploeg die we zeker niet zullen onderschatten. Zij hebben niet voor niets thuis gewonnen van Roda JC. En in de wedstrijden tegen Willem II en NAC waren ze absoluut niet de mindere ploeg.”

Tijdens de coachingpartij van giste­ren zat hij er bovenop. Vloet be­woog zich gedreven over het kunst­gras. Af en toe legde de Brabander het spel stil om de situatie nog een keer uit leggen. „Het gaat steeds be­ter”, constateerde de NEC-trainer tevreden. „Voetbal heeft vooral met logica te maken. Nadenken bij de dingen die gebeuren. Voor ze­ventig procent zit het er nu in. Au­tomatismen. Daar gaat het om. Als hij zo beweegt, pak ik de diago­naal. Als hij de tegenstander daar vast zet, doe ik het hier. Er zijn maar een paar spelers die dat een hele wedstrijd kunnen opbrengen. Die negentig minuten lang gecon­centreerd kunnen blijven.”

Zijn ploeg is klaar voor de klus te­gen RKC, weet Vloet. „Zaterdag om tien uur bekijken we de video nog een keer. De vijftien spelers van RKC hebben we in kaart ge­bracht. Hun kernkwaliteiten zijn bekend. Dat koppelen we terug en daarna trainen we voor de laatste keer buiten op spelhervattingen. En dan moet het zondag gebeu­ren.” Bij RKC ontbreekt de geschorste verdediger Dustley Mulder. Bij NEC zit niemand momenteel in de strafbank.

Opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heubach; Radomski, Sarpong, Sibum; Ntibazonkiza, Vlemin­ckx, Davids.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.