Gehavend NEC pakt verdienstelijk punt tegen Heerenveen

NEC moest vanavond met een uitgemergeld elftal aantreden tegen Heerenveen. Chatelle, Zimling en Babos waren geblesseerd en Davids was vanwege een rode kaart bij Jong NEC geschorst. Jasper Cillessen mocht daarom voor het eerst opdraven in het NEC doel. Op het middenveld verving Goossens Zimling, waardoor Latupeirrissa op linksbuiten zijn debuut in de basis-elf maakte.

De eerste helft was Heerenveen de betere ploeg, maar veel kansen werden niet gecreeërd. Meest opvallende man aan NEC-zijde was debutant Cillessen, die niet alleen uitstekend keepte maar ook over een prima traptechniek blijkt te beschikken. George had het moeilijk op de rechterflank, niet alleen tegen El-Akchaoui maar vooral ook met het veld. Waar Nuytinck zijn directe tegenstander Beerens redelijk onder controle had, daar had Will een zeer moeilijke avond tegenover Assaidi. Ondanks het overwicht van Heerenveen bleef het toch 0-0.

In de tweede helft verving Wellenberg de geplaagde Will. Vlak na de hervatting kreeg Heerenveen een dot van een kans via Dost, maar Cillessen redde wederom fantastisch. In de tegenstoot belandde de bal bij George. Die had in de rust van schoeisel gewisseld en dat was direct te merken. Met een fraaie actie naar binnen toe kappend krulde hij de bal a la Robben in de linker bovenhoek: 1-0. Dat dit tegen de spelverhouding in was deerde NEC niet. Sterker nog, 2 minuten later was het Schöne die een steekbal van de opgeleefde George vanaf rechts langs keeper Steppe schoot en stond NEC zelfs met 2-0 voor. Heerenveen sloeg echter direct terug. In de 52e minuut kopte Grindheim op aangeven van Beerens de 2-1 binnen. Heerenveen bleef daarna de bovenliggende partij en ging op jacht naar de gelijkmaker. Goossens moest het veld verlaten na wat leek op een tik tegen het strottenhoofd. Hij werd vervangen door Mark Otten. In de 76e minuut werd ook Latupeirrissa naar de kant gehaald voor Ten Voorde.

NEC leek stand te houden en kwam er enkele malen zelfs gevaarlijk uit, maar toch was het Heerenveen dat drie minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker scoorde. Een schot van Beerens werd van richting veranderd en belande achter de kansloze Cillessen: 2-2. Vlak voor tijd kreeg NEC in de stromende regen via Vleminckx en Zomer nog twee enorme kansen om alsnog de volle winst te pakken, maar het bleef 2-2.

Een zeer verdienstelijke uitslag dus en een welkom punt voor dit gehavende NEC. En een fantastisch debuut voor Jasper Cillessen, die zeer terecht uitgeroepen werd tot Man Of The Match. De ploeg toont veerkracht, ook zonder enkele vedetten, en dat geeft de burger moed voor de aankomende zware wedstrijden.