Babos is niet fit genoeg, Cillessen debuteert

Ja, ja, na Frans Jansen, Henk Grim, Jan Peters en Arno Arts hebben we vanavond weer een echte Groesbeker in de basis staan. Jasper Cillessen gaat zijn debuut maken in de basis van NEC. Wij hebben alle vertrouwen in de jonge Groesbeker.

Gábor Babos is namelijk niet fit genoeg om vanavond te spelen tegen sc Heerenveen. De doelman, die de afgelopen vier seizoenen geen competitiewedstrijd miste, heeft last van een rugblessure. “Hij is behandeld en het is losgeschoten, maar hij liep er bij als een mummy in een corset.” aldus Vloet tegenover Omroep Gelderland.

Onze aanvoerder wordt vanavond in de wedstrijd tegen SC Heerenveen vervangen door Jasper Cillessen die hiermee zijn officiële debuut maakt voor NEC. De 21-jarige doelman speelt sinds 2001 in de jeugdopleiding. Hiermee staat er voor het eerst in tien jaar dus weer een Groesbeker in basis van NEC en is hij hiermee de opvolger van Arno Arts. Als reservedoelman zit Luuk Koopmans op de bank. De jongeling keept normaal zijn wedstrijden in de A1.
 
Jasper Cillessen werd op 22 april 1989 geboren op een steenworp afstand van Nijmegen, in Groesbeek. Na de eerste 5 jaar van zijn loopbaan bij De Treffers te hebben gespeeld, kwam hij in 2001 bij de VoetbalAcademie NEC/FC Oss waar hij de rest van zijn jeugdopleiding genoot. In maart 2008 tekende Jasper zijn eerste prof(jeugd)contract voor een periode van 2 jaar met een optie voor nog 2 jaar. Deze optie werd in 2010 gelicht zodat hij in elk geval tot medio 2012 voor NEC speelt.

De medische staf heeft het nu opeens overigens wel erg druk gekregen. Naast Babos kan Vloet vanavond namelijk ook al geen beroep doen op Lorenzo Davids (geschorst), Niki Zimling (kniebandje verrekt), Erton Fejzullahu (bijna terug van een liesblessure) en Thomas Chatelle (scheurtje in de hamstring).


Laten we deze jongen, uit de eigen streek en jeugdopleiding,
vanavond met z’n allen steunen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.