Reacties: Cillessen en George

Jasper Cillessen maakte door de rugblessure van de doorgaans haast onverwoestbare Babos dan toch eindelijk zijn Eredivisie debuut. Zeker geen sinecure in een ploeg die toch al kreunde onder het wegvallen van enkele bepalende spelers. Desalniettemin was zijn debuut niet alleen verdienstelijk, maar zelfs ronduit prima. Hij werd dan ook geheel terecht uitgeroepen tot Man Of The Match, zowel in het stadion als door de kijkers van Eredivisie Live. Voor de EL camera’s verscheen dan ook een zichtbaar zielsgelukkige debutant.

"Dit was een geweldig debuut. Hier droom je van als klein jongetje. Ik droomde ervan om hier mijn debuut te mogen maken in een vol huis. En dan nog MOTM. Het liefst pak je ook de drie punten, maar dit is al heel mooi." Op de vraag of hij stiekem hoopt op een wat langere absentie van Babos grijnst Cillessen: "Nou, voor de ploeg is het beter als hij gewoon fit is. Maar voor de club en de supporters is het ook wel lekker om te weten dat er iemand staat als Babos wegvalt. Babos is uiteraard eerste man en behoort tot de beste keepers van Nederland, voor mij is het nu zaak om me zo goed mogelijk door te ontwikkelen en dan kan ik hem hopelijk over een paar jaar hier opvolgen."

En de champagne en bloemen voor de MOTM uitverkiezing? "De champagne gaat naar mijn vader en de bloemen naar mijn moeder. Dit is gewoon een droom die uitkomt, dit is echt kicken. Vanavond slaap ik denk ik niet van zoveel adrenaline, een geweldig gevoel." En dan, met een brede glimlach naar de camera zijn champagnefles opheffend: "Bedankt!"

George was wat nuchterder voor de EL camera’s. Over zijn glijpartijen in de eerste helft vertelde hij: "Ik hou er niet van om te spelen op ijzeren noppen. Dus in de eerste helft speelde ik op vaste noppen. Uiteindelijk heb ik ze in de rust verwisseld, omdat ik toch wel een paar keer weg glee. En je ziet het, dat pakt goed uit."

En hoe, een doelpunt en een assist na de herstart. "Ja, inderdaad. We komen fantastisch uit de kleedkamer. En dat doelpunt, ik kom naar binnen en ik schiet hem de verre hoek in en ehm, ja, hij gaat er mooi in. Bij het tweede doelpunt kom ik naar binnen en hoor ik Lasse schreeuwen ‘Diep diep diep!’ en ik geef hem gewoon blind. En hij schiet hem, uit toch wel een moeilijke hoek denk ik, heel goed in." Over de ruimte die hij kreeg aan de binnenzijde van Heerenveen zegt hij vergoeilijkend: "Ik ben linksbenig en uit ervaring weet ik dat linksbenige verdedigers het lastig vinden als hun tegenstander ook links is. Als ik dan naar binnen trek is dat lastig voor een tegenstander. Het blijft onberekenbaar; je kan naar binnen of naar buiten, dat maakt een verdediger gek."

Over het uiteindelijke gelijkspel: "Ze kwamen snel weer op 2-1 en toen zetten ze ons onder druk. We probeerden er nog wel wat van te maken, maar uiteindelijk wordt het toch nog 2-2. Toch denk ik dat we tevreden terug kunnen kijken naar deze wedstrijd en ik denk dat we alles hebben gegeven met de spelers die we hadden. Ik denk dat we met een goed gevoel naar het vrije weekend toe gaan."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.