DTH Opinie: Paniek in Dordrecht

Wanneer je normaal hooguit 50 man in het gastenvak hebt zitten is het natuurlijk wel een shock voor de veiligheidsfunctionaris van Dordrecht als er een bekerwedstrijd tegen een eredivisieclub uit de balletjesmachine tevoorschijn komt. Vorig jaar kwam Ajax en toen kregen ze al een hartverzakking, maar nu komt NEC, paniek natuurlijk. Hoe houden ze dat volk uit Nijmegen in toom? En hoe houden ze die 50 keiharde hooligans van Dordrecht zelf in het gareel die uit zijn op een bloedige confrontatie?

Middel nummer één tegen al uw problemen werd weer van stal gehaald: de buscombi. Een geldige reden was er niet. Hoewel, zo’n 15 jaar geleden, toen de Goffert wekelijks leeg en kaal en mijn haar nog vol en lang was, trok een agent in Dordrecht tot verbazing van iedereen inclusief zijn collega’s, z’n wapen en lostte een waarschuwingsschot. Reden: Een aantal mensen wilde de laatste trein nog halen en werd iets te opdringerig. Maar het zou opmerkelijk zijn als iemand dat in Dordrecht nog weet, want waar supporters het vaak nog wel langer volhouden dan 15 jaar, is 3 jaar voor de gemiddelde bestuurder al heel lang. Misschien vonden ze nog een oud krantenartikel, hoe dan ook, het werd het bekende verplichte nummertje met de bus.

Gelukkig heeft NEC geprobeerd om dit absurde plan wat af te zwakken en met veel tegenzin mochten er toch ook supporters met de auto komen. Maar gezien de uiterst kleine parkeerplaats daar, is er plaats voor zo’n 20 auto’s, dus gaan er maar 80 kaartjes voor de autocombi weg. Dat wordt weer overdreven passen en meten en vreemden in de auto stoppen om een parkeerkaart te kunnen krijgen, net zoals bij VVV uit. Moeilijk gedoe met omwisselen, kaartjes afhalen in het stadion met legitimatiebewijzen en meer van dat overdreven geregel. Tel daarbij op dat de wedstrijd op een doordeweekse avond gespeeld gaat worden en zeer waarschijnlijk krijgt de Dordtse veiligheidfunctionaris het toch voor elkaar: Z’n vertrouwde hooguit 50 man aan gasten in het gastenvak zitten er weer. Eind goed, al goed!

Bleum

DISCLAIMER: Fansite De Trouwe Honden is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de onzin die een medewerker geheel op persoonlijke titel uitkraamt. (Aldus, de mening van deze medewerker is niet noodzakelijk, maar wel vaak, dezelfde als de mening van de andere medewerkers).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.