NEC verliest stiekeme oefenwedstrijd tegen Aachen +update

De Gelderlander weet te melden dat NEC vandaag met 2-0 verloren heeft van Allemannia Aachen. Huh?!, zult u denken. Moest NEC voetballen vandaag? Het antwoord is ja. NEC heeft een oefenwedstrijd gespeeld in het oude Tivoli-stadion in Aken tegen de plaatselijke Allemania (de oude club van Jeffrey Leiwakabessy). Allemannia Aachen had gevraagd of er geen ruchtbaarheid aan het duel zou kunnen worden gegeven omdat ze in Duitsland bang waren dat beide supportersgroepen de confrontatie met elkaar zouden zoeken. Een hele logische keuze, aangezien hooligans op een donderdagmiddag altijd vrij hebben en daarom makkelijk 1,5 uur in de auto gaan zitten om weer een hoofdstuk aan de rivaliteit met Aachen toe te voegen…. Kort samengevat, een belachelijke beslissing!

Maar er werd ook nog gevoetbald. Wiljan vond het niet zo erg dat er geen supporters waren. "Zo kan ik makkelijker experimenteren. Als er veel supporters uit Nijmegen naar Aken waren gekomen, is dat toch anders. Nu heb ik bijna iedereen kunnen laten voetballen. Belangrijk om de druk op het eerste te houden." Vloet mistte Nuytinck, Van Eijden en Goossens omdat die opgeroepen waren voor Jong Oranje. Lasse was er bovendien niet bij omdat hij bij de Deense selectie zit. Zimling en Chatelle zijn nog geblesseerd. Adnan Secerovic, onze laatste aanwinst, speelde de laatste 45 minuten. Hij verving na de rust Youri Loen. Ook jongens als Joost Ebergen en Ryan van Dijk kregen speeltijd.

NEC had het meeste balbezit en bepaalde het spel, maar kwam niet tot score aldus de Gelderlander. De Duitsers uit de Tweede Bundesliga maakte uit een corner de 1-0 en op slag van rust benutten ze een penalty. Jasper werd dus ook vandaag twee keer gepasseerd. NEC was alleen gevaarlijk met een kopbal van Vleminckx die net over de lat ging. Erton Fejzullahu kwam de laatste tien minuten nog in het veld, maar kon geen stempel op deze stiekeme wedstrijd drukken.

De opstelling:
Cillessen, Wellenberg, Otten, Will (67. Ebergen), Amieux, Sibum (67. van Dijk), Davids, George, Loen (46. Secerovic), Latupeirissa (79. Fejzullahu), Vleminckx (46. ten Voorde)

Klik hier voor wat foto’s van de wedstrijd. Waarschuwing, de foto’s staan op de officïele site van het geel/zwarte Alemannia Aachen, ze kunnen dus pijn aan de ogen doen.

Update:
Jan Bluyssen weet ons te melden dat de stiekeme wedstrijd niks te maken had met supporters en een mogelijke confrontatie. Het was een wedstrijd om te oefenen voor het oefenen aldus Jan. Er is geen ruchtbaarheid aan gegeven om ‘geen kosten te maken. Alleen oefenen en weer weg.’

Wat de reden ook mag zijn dat NEC een stiekeme oefenwedstrijd speelt, laten we hopen dat we dit soort geintjes niet vaker krijgen in de toekomst. Voor je het weet gaan we ook bij officïele wedstrijden "kosten besparen" en kan Jasper zijn welverdiende ererondjes niet meer maken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.