DTH Awards 2009-2010: Roestige drol

De zesde stemronde van de DTH Awards is voor de "Roestige drol"
(De ‘prijs’ voor de slechtste of meest vervelende persoon/groep/organisatie)

De genomineerden zijn:

De lastige spelers uit de selectie

We hadden deze nominatieronde makkelijk zowat twee keer kunnen vullen met individuele (ex-)NEC spelers, maar we hebben voor het gemak maar besloten om ze allemaal op een hoop te gooien. De irritaties zouden te hoog oplaaien bij onze schrijvers om te kunnen garanderen dat de site al het gespuwde gal zou overleven. Daarom maar even kort een overzicht van de spelers die om uiteenlopende redenen volgens ons deze nominatie verdienen, jullie weten de verdere achtergronden zelf toch wel. We hebben het hier uiteraard over de weer in genade aangenomen werkweigeraar Saidi, raddraaier Tshibamba, mede-raddraaier en te zware El Kabir, en gevallen aanvoerder El-Akchaoui. En dan laten we voor het gemak de verhuurde Van Beukering (weggestuurd bij De Graafschap) en Sherwin Grot (weggestuurd bij Jong NEC) nog even buiten beschouwing, evenals de ongetwijfeld door andere selectie-spelers mede veroorzaakte gespannen verhoudingen in de kleedkamer.

Germinal Beerschot supporters

Wat een gemoedelijke en onderhoudende oefenpartij zou moeten worden op het sportpark van De Treffers, mondde uit in een ware veldslag. Een groep volkomen gesjeesde Germinal-hooligans ging voor aanvang van de wedstrijd plotsklaps op de vuist met NEC-spelers en nietsvermoedende pet-en-sjaal supporters, waaronder kleine kinderen en ouden van dagen. Deze schandalige en intens lafhartige actie verdient eigenlijk een heel wat zwaardere veroordeling dan een ‘Roestige drol’, maar dat laten we maar aan de (op de dag zelf en ook in de afwikkeling helaas zeer incapabele en eigenlijk ook wel nominatie-waardige) politiekorpsen van Nijmegen en Antwerpen over. Als dit miserabel tuig de Award mocht winnen dan wordt het nog wel even strootjes trekken op de redactie over wie hem uit gaat reiken…

Scheidsrechter Liesveld

De laatste nominatie in deze categorie gaat naar de man die hoogstpersoonlijk Ajax naar de halve finale van de KNVB beker loodste. In de Amsterdam ArenA viel de ene na de andere arbitrale beslissing in het voordeel van Ajax uit, van niet opgemerkte handsballen van Ajaxieden tot gele kaarten voor te snel of juist te langzaam genomen inworpen en vrije trappen aan NEC zijde. Helemaal banaal werd het vlak na rust. Liesveld, blijkbaar nog niet helemaal gerust dat de 1-0 voorsprong voor Ajax voldoende zou blijken voor de zege, deed er nog eens een schepje bovenop door Heubach twee keer in korte tijd een gele kaart voor te houden. Eerst voor een zogenaamd te vroeg genomen vrije trap, de tweede voor een vermeende handsbal. Tot zijn grote schrik zette NEC hierna juist alleen maar een tandje bij en kwam langszij. In de verlenging kwamen die dekselse Nijmegenaren zelfs op voorsprong, maar Ajax wist alsnog de gelijkmaker aan te tekenen en Liesveld toverde daarna ook nog maar eens een tweede rode kaart tevoorschijn voor Sarpong, zodat Ajax tegen 9 man ternauwernood de overwinning kon wegslepen. Bedankt Richard, hier is een mooie ‘roestige drol’ nominatie.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.