Laatste wedstrijd houdt de gemoederen bezig

Ook al staat er voor NEC niks meer op het spel, het belooft een hete middag te worden in het Goffert stadion op 2 mei als het kampioenschap beslist gaat worden. Het mag geen verrassing zijn dat het merendeel van de NEC fans de schaal wel gunt aan Twente en gruwelt bij de gedachte van een feestende Suarez en Pantelic die Martin Jol op schouders nemen (een beeld dat overigens zelfs bij Ajax fans op esthetische bezwaren zal stuiten). Nog erger dan dat, zo meent althans Jan Bluyssen voor ons te weten, zijn feestende Ajacieden in onze vakken. Om dat te voorkomen is NEC dan ook een soort heksenjacht gestart. Zo is de club diep in de wondere wereld van het anonieme Marktplaats gedoken. Bluyssen in De Gelderlander: "We zouden het stadion twee keer kunnen uitverkopen. Ik zag op Marktplaats 65 aanbiedingen. Drie kaartjes waren te koop voor 1.100 euro." De club heeft via Marktplaats inmiddels een aantal verkopers getraceerd die zo dom waren te veel gegevens in de advertentie te vermelden of hun bij NEC bekende e-mailadres te gebruiken. Dergelijke minne gasten zijn inmiddels met de volgende e-mail om de oren geslagen:

Geachte N.E.C. supporter,
Er is gebleken dat u uw toegangskaart voor de wedstrijd N.E.C. – Ajax dat gespeeld gaat worden op zondag 2 mei te koop aanbiedt op de zwarte markt. Graag wijzen we u op dit gepubliceerde bericht op onze officiële website: http://www.nec-nijmegen.nl/layout.php?p … uwsID=3991
Voor N.E.C. – Ajax is N.E.C. zwarthandel nagegaan en zijn uw gegevens boven water gekomen, u heeft hierin de standaardvoorwaarden niet opgevolgd en gehandeld in strijd met de geldende voorwaarden. Hierdoor zal de door u aangeboden kaart op de zwarthandel voor de aankomende wedstrijd N.E.C.- Ajax geblokkeerd zijn. De aangeboden kaart zal geen toegang verlenen tot het stadion.
We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u naar aanleiding van deze mededeling vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling supporterszaken op nummer 024-3590360.
Met vriendelijke groet,
N.E.C. BV

Dat valt dus alleszins mee. Slechts de kaart geblokkeerd daar waar NAC inmiddels is overgegaan tot het uitdelen van stadionverboden van anderhalf jaar incl boete van 450 euro voor Bredase fans die hun kaart aan Twente fans verpatst hebben! Je kunt ook overdrijven natuurlijk. Al heeft ook NEC inmiddels met dergelijke straffen gedreigd. Maar goed, verkopers op Marktplaats aanpakken is op zich niet verkeerd natuurlijk, want alleen een malloot verkoopt zijn kaart aan een j… De rigoureuze maatregelen die verder van kracht zijn volgende week zondag treffen echter vooral de goedwillende supporters want je seizoenkaart aan een andere NEC fan uitlenen als je niet kunt is een hele toer en om dat allemaal nog eens te controleren dreigen door een id controle (een eendrachtige samenwerking van stewards én politie) die van kracht is lange wachtrijen bij de poorten.

En dat is niet handig. Want iedereen dient opeens vroeg in het stadion aanwezig te zijn omdat op het veld NEC de oren wel naar Ajax en de KNVB laat hangen. In plaats van die Amsterdammers in het ongelukkige geval dat de schaal echt aan hen uitgereikt moet worden mee te delen dat ze de festiviteiten maar in de bus naar huis doen, zijn de gebruikelijke plichtplegingen rond de spelers die afscheid nemen maar naar voren geschoven. Wie er precies afscheid gaan nemen is nog niet bekend, maar duidelijk is wel dat één en ander vanaf 14 uur zal gaan plaats vinden. Een bosje bloemen tussen warmlopende spelers dus en dat is natuurlijk niet wat jongens als Worm, Baart en misschien zelfs Pothuizen (?) verdiend hebben. Maar goed, het is niet anders. Iedereen op tijd aanwezig dus aub!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.