Ook financieel gaat het dit seizoen niet voor de wind

Dat het NEC sportief niet voor de wind gaat hebben we al meerdere keren gemerkt het afgelopen seizoen. Dat het financieel ook niet voor de wind gaat wisten we eigenlijk ook al. Twee weken geleden werd al verwacht dat NEC komend seizoen door de licentiecommissie van de KNVB in Categorie 1 wordt ingedeeld. Dit betekent dat NEC vaker moet rapporteren aan de KNVB en dat NEC een gedwongen plan van aanpak opgelegd krijgt om de financiële problemen op te lossen. Veelal betekent dit dat de club moet saneren. Hoe, bepaalt de club in hoofdzaak zelf. Zij zou immers het best moeten weten hoe de ontstane problemen opgelost kunnen worden. Vandaag geven Carlos Albers en Jacco Swart in een verklaring op de officiële website tekst en uitleg over hoe NEC wil gaan saneren.

In het kort komt het er op neer dat NEC afstevent op een tekort van twee miljoen euro en dit tekort wil men met name compenseren door het schrappen van banen. “Hoe de bezuinigingen er precies uit gaan zien, is nog onduidelijk. Maar dat het werkgelegenheid gaat kosten, is wel zeker”, vertelt algemeen directeur Jacco Swart in De Gelderlander.

NEC beleefde niet eens een veel minder jaar dan voorheen, maar wist dit keer de tekorten niet op te vangen met inkomsten uit spelerstransfers. Zodoende moet het geld op een andere wijze worden gegenereerd. “Als we niets doen dreigt het tekort dat er nu is een jaarlijks tekort van twee miljoen euro te zijn”, aldus Swart, die dat dus wil voorkomen. “Dat zou onverantwoorde bedrijfsrisico’s met zich meebrengen.”

NEC ook nog eens een negatief eigen vermogen van 7,8 miljoen euro, waardoor directe maatregelen noodzakelijker zijn dan ooit. “Dat bedrag staat al jaren open en is niet direct opeisbaar. Dat is niet het grootste probleem op dit moment”, legt Swart verder uit. “Het is wél problematisch dat we geen eigen vermogen hebben, geen reserves. We kunnen niet interen op onze bankrekening. Een tegenvallend jaar, zoals het huidige jaar, is daardoor niet op te vangen.”

De volledige verklaring is hier te lezen.


Misschien niet eens zo’n slecht idee……

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.