DTH Awards 2009-2010: De Rood Groen Zwarte Hond

De tweede stemronde van de DTH Awards is voor "De Rood Groen Zwarte Hond"
(De "Oeuvre"-prijs voor alle verdiensten voor NEC)

De genomineerden zijn:

Herman van Eldik

Maar liefst 55 jaar lang was Herman zeer nauw betrokken bij onze club. Deze NEC’er in hart en nieren was ondermeer penningmeester bij zowel de amateurs als de proftak en was een van de organisatoren achter de totstandkoming van het clublied. Het waren clubmannen als Herman die NEC gedurende de jaren ’80 met bloed, zweet en tranen overeind hielden en die ervoor zorgden dat wij dezer dagen nog altijd het rood-groen-zwart kunnen toejuichen. Hij was dan ook met recht erelid van de NEC amateurs en van de betaald voetbalclub. Herman had een zeer uitgebreid NEC archief en was dan ook de man om te benaderen als je vragen had over de geschiedenis van onze club. Mocht Herman deze oeuvre-prijs in de wacht slepen dan zal het een postume prijs zijn; op 22 februari jl ging dit clubicoon van ons heen.

Ron de Groot

Rasechte Nijmegenaar Ron, de enige echte Bikkel van NEC, is al sinds eind jaren ’70 verbonden aan onze club, eerst als speler en later als lid van de technische staf. Vanuit de A-junioren brak Ronnie door in de hoofdmacht van NEC waar hij vooral links op het middenveld speelde. Maar ook in de aanval en de verdediging kon deze publiekslieveling uit de voeten. Door een enkelblessure moest hij zijn voetbal-loopbaan bij NEC helaas al op zijn 27e afbreken. Ron bleek naast een flinke dosis strijdlust ook nog eens een goede kijk op voetbal te hebben en daarom werd hij al snel als assistent-trainer aan de technische staf toegevoegd. In deze rol bewaakt hij tot op de dag van vandaag de clubcultuur, al was het eerder dit seizoen even schrikken voor ons allemaal. Gelukkig kon zelfs een hartinfarct Ron niet lang weghouden van zijn grote liefde NEC.

Tante Truus

Truus van Lent (74) is al sinds jaar en dag de officieuze moeder van alle NEC spelers. Tante Truus, zoals iedereen haar kent bij NEC, begon zo’n 38 jaar geleden als vrijwilligster bij de Nijmegenaren, eerst in de bestuurskamer en de perskamer en later in het spelershome. Daar in het hart van de club zwaait ze nu al 35 jaar de skepter en ontfermt ze zich als een moederkloek over de spelers en de technische staf. Tante Truus heeft het allemaal meegemaakt, de successen en de tegenslagen. Al is het dan wel uit de tweede hand, want wedstrijden afkijken kan ze van de zenuwen niet. Dan gaat ze in de catacomben ijsberen en bidden tot de heilige Antonius dat het NEC maar goed mag vergaan. Talloze spelers en zo’n twintig NEC trainers, van Wiel Coerver tot Wiljan Vloet, passeerden de revue gedurende al deze jaren en diverse oud-NEC’ers komen nog even buurten als ze met hun huidige club in de Goffert op bezoek komen. En als het aan Tante Truus ligt dan zullen er nog vele spelers en trainers volgen.

Je kunt nu je stem uitbrengen op een van de bovenstaande kandidaten in de rechterkolom op deze pagina!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.