Ook Rein Baart vliegt uit

Het lijkt een trend te worden; spelers van NEC die de hele wereld over vliegen. Dit seizoen verkaste Joël Tshibamba al naar Polen, vond Moestafa El Kabir onderdak bij Mjällby in Zweden, werd Youssef El Akchaoui verhuurd aan het Zuid-Duitse Augsburg, vertrekt Rutger Worm over een dikke maand naar Melbourne in Australië en sinds donderdag weten we dat Rein Baart volgend jaar in Canada keept, zo valt te lezen op de officiële site.

De tweede doelman van NEC tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Edmonton Drillers, de nieuwe club van Dwight Lodeweges, dat volgend jaar zijn entree maakt in de North Atlantic Soccer League – vergelijkbaar met de eerste divisie in Nederland.

“Dwight belde een maand of twee geleden en ik was blij verrast door zijn vraag om daar keeper te worden”, legde Baart de gang van zaken uit. “Edmonton Drillers is een club in opbouw. Mijn vrouw en twee kinderen blijven in Nederland. Hier kennen we stabiliteit en zoals ik nu tegenover mijn verhuizing in Canada sta is uiteraard goed, maar ik moet afwachten hoe het allemaal zal gaan. Er is daar in elk geval een appartement geregeld en er is een soort van spelersselectie. De periode is te overzien, het is anderhalf jaar.”

Baart had bij NEC een aflopend contract en hoorde nog niet of de club met hem door wilde gaan. “Het feit dat ik bij NEC in de wachtkamer zit, heeft mijn keuze wel gemakkelijker gemaakt”, zei de routinier. “Ik begrijp heel goed dat NEC op dit moment gewoon niet anders kan dan zo handelen hoor, maar als er een concrete aanbieding had gelegen om te verlengen dan weet ik echt nog niet wat ik had gedaan. Ik heb het in Nijmegen in elk geval fantastisch naar mijn zin gehad.”

Rein heeft totaal 2 seizoenen bij NEC gespeeld waarbij hij tijdens 1 officiële wedstrijd is ingevallen. Dat was dan ook niet de minst leuke wedstrijd; in het jubel-seizoen de return tegen NAC in de plee-offs. De overige wedstrijden speelde hij voornamelijk in Jong NEC of trad hij op als sparring-partner voor Babos.

De Trouwe Honden wensen Rein Baart veel succes in Canada en hopen dat hij afscheid kan nemen van NEC in de Eredivisie!


Hé Rein, niet stiekem wat ballen meenemen naar Canada hè! šŸ˜‰

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.