Bas Sibum ziet rood

Nee, geen kaart gelukkig, maar Sibum kreeg gisteren wel even een rood waas voor zijn ogen. Een bikkelharde torpedering van zijn enkel werd door flierefluiter Winter als duel om de bal weggewuifd. "Man, wat was ik kwaad. Ik moest me in het verloop van de wedstrijd echt inhouden aangezien ik al een gele kaart gekregen had. Er stonden al twee man klaar om te wisselen bij ons en dan mag het mij niet gebeuren dat ik dan tegen een tweede kaart aanloop, maar zulke overtredingen horen echt niet op het voetbalveld thuis", briest Sibum nog na op de officiële site. Het ijs-compres op zijn enkel benadrukt zijn woorden nog eens.

Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Tsja, je bent zoveel beter, maar toch maken zij net voor rust zo’n lullig doelpunt. Voor die treffer was ons positiespel volgens mij echt heel goed. Af en toe was het tempo misschien iets te laag, maar zij wisten af en toe niet waar ze het zoeken moesten. De enige kritiek die je dan op zo’n eerste helft kunt hebben is dat je er geen in schiet. Achteraf ben je natuurlijk blij met zo’n late gelijkmaker, maar er had zeker meer in gezeten."

Overigens pakte Sibum al heel vroeg in de wedstrijd zelf een gele kaart en kwam hij in de tweede helft zeer goed weg doordat Winter weer eens stond te slapen en een te laat ingezette tackle van Bas op Verhoek niet goed inschatte. De gele kaart, zijn vijfde van dit seizoen, betekent dat de Drent de wedstrijd tegen Utrecht vanaf de tribune mag bekijken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.