Jubilea, jubilea!

Het is tijd voor een tweetal felicitaties. Eén aan het adres van een veelbelovend jeugdig talent, een tweede aan een prachtige oude van dagen.

Het kan niemand zijn ontgaan: gisteren vierde Legio Noviomagum zijn eerste lustrum. Vijf jaar al weer wordt er geverfd, gevlagd, gezwaaid en gevuurwerkt. En met waardering alom. Het moge bekend zijn dat enkele Trouwe Honden ook een rol spelen binnen de Nijmeegse tifogroep en daardoor hebben we een vrij goed beeld van de tijd die deze jongens in Legio en dus in onze club steken. Uiteraard stralen de vele doeken en acties dit al uit, maar het zou ons niks verbazen als velen van hun Goffert-stoeltje zouden vallen als ze zouden horen hoeveel uren, meters doek en potten verf nu werkelijk in deze uit de hand lopende hobby gaan zitten. Meer dan genoeg reden dus om Legio Noviomagum van harte te feliciteren met dit lustrum, te complimenteren met het goede werk en aan te sporen vooral zo door te gaan!

Maar er valt nog meer te vieren. En, uiteraard met al het verschuldigde respect aan het adres van Legio, het draait uiteindelijk natuurlijk allemaal om onze club, onze trots, de Nijmegen Eendracht Combinatie, est. (of zoals het huidige logo het verwoordt: since) 1900. Op 15 november van dat jaar werd Eendracht opgericht. Vandaag wordt onze club dus 110 jaar oud en dat is natuurlijk ook een felicitatie waard. Aan iedereen die NEC NEC maakt. Bestuur, spelers, medewerkers, sponsoren (toch maar wel, zeker na de actie van GHW tegen Vitesse) en natuurlijk, het zal jullie uit onze mond niet verbazen, niet in de laatste plaats alle NEC-supporters. NEC en NEC’ers: van harte proficiat!

En hoewel wij en de club natuurlijk ook elke stuiver kunnen gebruiken, willen we toch afsluiten met een kleine oproep ten behoeve van de jongens van Legio. Gisteren waren ze te druk met die, zeker met alle nattigheid, vele kilo’s doek en vuurwerk, maar tegen Twente, over twee weken, staan ze er met een collectebus. Want er gaat niet alleen veel tijd, maar natuurlijk ook veel geld in alle Legio-activiteiten zitten. We zouden dus zeggen: stel je de acties van onze collega’s op prijs, geeft over twee weken en geeft gul. (Voor alle duidelijkheid: dit stukje is geschreven door een Trouwe Hond zonder verfvingers.) Proost allemaal!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.