Reacties spelers na de wedstrijd

Het was gisteren een heet middagje in de Goffert. De vertraagtactieken van ADO en de bij vlagen belabberde arbitrage zorgden voor een geïrriteerde sfeer op het veld. Aanvoerder en puntredder Ramon Zomer had zich ook steen en been geërgerd, zo vertelde hij aan de Gelderlander. "Vanaf het begin speelden wij in een hoog tempo. En ADO kwam hier alleen om niet te verliezen. Zij liepen de boel alleen maar te vertragen. Ze probeerden van alles om ons uit ons spel te halen." Over zijn doelpunt had hij een opmerkelijke anekdote te vertellen: "Potje verkoopt tegenwoordig voor een sportmassagebedrijfje potjes met zalf. Het gaat de verzuring tegen. Je herstelt sneller. Maar op de wikkel staat dat het ook goed is voor je hele motivatie. Dat je er beter van gaat presteren. Normaal smeer je het op je benen, maar ik heb het ook hier gedaan", wees hij op zijn voorhoofd. "De credits voor het ene punt dat we hebben overgehouden aan deze wedstrijd gaan dus ook naar Potje."

Niki Zimling zag zijn goede inzet en prestaties van de afgelopen weken beloond met een uitverkiezing voor het Deense nationale elftal, zijn eerste sinds jaren. Hij lijkt zijn zelfvertrouwen bij NEC weer hervonden te hebben en laat bij vlagen zien waarom hij ooit een van de grootste talenten van Denemarken werd genoemd. "Ik laat mezelf nu echt zien. Dat heeft even geduurd. Ik heb moeten wennen aan het voetbal in Nederland. In Italië wordt vooral in de zone gespeeld. Hier is het vaak een tegen een. Ik voel me nu duidelijk meer op mijn gemak." Hopen dus op een succesvol jaar en dan terug naar Italië om daar de goede vorm in een basisplaats bij Udinese om te zetten? "Dat weet je niet. Ik zou best bij NEC willen blijven. Ik voel me happy bij deze club. We wachten af. In voetbal is van alles mogelijk." Nou Carlos, lees je mee?

Zijn teamgenoot bij zowel NEC als het Deense nationale elftal, Lasse Schöne, komt ook steeds beter in zijn ritme. "Ik zit goed in mijn vel en dat merk ik op het veld. De wedstrijd tegen Feyenoord was voor mij zo’n beetje het omslagpunt. Daarna is het eigenlijk steeds beter gegaan. Nu ben ik voor mijn gevoel weer waar ik eigenlijk wil zijn", vertelde hij op de officiële site. Dat zijn mede-Deen voor rust in zijn rug zorgt helpt ook mee: "Dat voetbalt heel makkelijk en ook de communicatie verloopt natuurlijk goed – dat doen we namelijk in het Deens, dat gaat toch het snelst." Over de wedstrijd zelf: "Er gebeurde van alles, maar gelukkig ben ik ongeschonden uit de strijd gekomen. Het was vanaf minuut één pittig. Dat ontstaat dan vaak met een moment in de wedstrijd, bij een harde overtreding of een beslissing van de scheidsrechter bijvoorbeeld. Maar het bleef eigenlijk 90 minuten lang zo. Is niet erg hoor, zo lang het maar gezond blijft. Eigenlijk ben je de hele wedstrijd meer in balbezit geweest en met name de eerste helft speelden we gewoon goed. Dan mag het niet zo zijn dat je aan het eind van de rit met lege handen staat, al was ik daar wel even bang voor. We zijn er voor blijven gaan en gelukkig kregen we met de kopbal van Ramon Zomer uiteindelijk loon naar werken. Dan stap je toch nog met een goed gevoel het veld af."

Nathaniel Will was wat minder tevreden, mede door zijn eigen doelpunt, al kon hem in die situatie weinig kwalijk worden genomen. "Ik heb het zelf nog niet teruggezien, maar volgens mij kon ik er niet zo veel aan doen. Er zat een man in mijn rug en als ik de bal laat gaan dan maakt hij ‘m wel. Natuurlijk is het altijd lullig, zo’n doelpunt, maar het was het enige dat ik nog kon proberen." Na de 0-1 zakte ADO helemaal in en sloot de linies. "Dan is het moeilijk om er doorheen te komen natuurlijk, maar toch kregen we nog wel genoeg kansen. Sterker nog, als je eerder die 1-1 maakt dan had je nog zo maar voor de winst kunnen spelen. We gingen ook nu vol op de aanval. Je kan dan ook zomaar tegen een counter aanlopen, maar dat is ons gelukkig niet gebeurd. Je weet dat ADO dat ook doet en dit veld droeg er ook wel aan bij moet ik zeggen. Gelukkig heeft die strijd uiteindelijk ook een punt opgeleverd, al hadden we misschien wel recht op meer gehad."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.