Amieux dan toch eindelijk officieel NEC’er

Nog voor het aantrekken van Will en Zimling berichtten we hier al dat linksback Rémy Amieux door NEC zou zijn overgenomen van FC Eindhoven. Op de officiële site van NEC bleef het echter akelig stil en enkele dagen later zei Carlos Aalbers zelfs helemaal van niks te weten. Maar vandaag meldt NEC dan toch eindelijk dat Amieux vanaf het komende seizoen wel degelijk in het rood-zwart-groen zal spelen.

Eind mei waren de clubs al tot een overeenstemming gekomen, maar nu is Amieux dus ook persoonlijk rond met NEC. De Fransman heeft een contract getekend voor drie jaar. "Meneer Aalbers leidde me rond en de faciliteiten zagen er allemaal goed uit. Het geheel gaf me een goed gevoel. De trainer had ik eerder al gesproken en ook dat gaf vertrouwen. Hij vertelde dat hij me een paar keer had zien spelen. Toen we met FC Eindhoven afgelopen seizoen voor de KNVB beker tegen NEC speelden zag je natuurlijk wel niveauverschil. Ik ben dus blij met deze stap en heb er zin in!"

Als linksback zal hij dus de concurrentie aan gaan met Bram Nuytinck. "De trainer zal uiteindelijk moeten kiezen, maar mijn ambitie is absoluut om in de basis te komen en daar zal ik alles voor geven", zegt  Rémy hierover. Wij van De Trouwe Honden heten Amieux van harte welkom bij de club en wensen hem veel succes!


Van uitstel komt dus toch niet altijd afstel!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.