Kivuvu speelt komend seizoen in de Champions League

Dominique Kivuvu zet zijn loopbaan voort bij CFR Cluj, meldt de Sports Entertainment Group (SEG). Bij de Roemeense landskampioen en bekerwinnaar tekent de middenvelder een driejarige verbintenis. Kivuvu kan transfervrij overstappen van NEC naar CFR Cluj.

"Sportief gezien is dit een geweldige stap", vertelt Kivuvu op de website van SEG. “Cluj speelt komend seizoen namelijk in de UEFA Champions League. Voor een voetballer is dat een ultiem podium. Met N.E.C. heb ik in de UEFA Cup gespeeld en daarnaast ben ik voor de nationale (jeugd)selecties van Nederland en Angola in internationale wedstrijden uitgekomen. Dat zijn fantastische ervaringen geweest. Hopelijk kan ik daar met Cluj een goed vervolg aan geven. Cluj heeft aangegeven dat de doelstelling voor komend seizoen is om de poulefase van de Champions League te overleven. Twee jaar geleden is Cluj dichtbij geweest met onder anderen een gelijkspel tegen Chelsea en een overwinning op AS Roma, maar uiteindelijk is het Cluj net niet gelukt.”

“Tot voor kort had ik mij nooit verdiept in de Roemeense competitie. Het is geen competitie die erg aanspreekt in Nederland. Maar het niveau is gewoon goed. Zo staat Roemenië momenteel twee plaatsen hoger dan Nederland op de UEFA coëfficiënten ranglijst. De Roemeense clubs mogen daarom  één club meer dan de Nederlandse clubs afvaardigen naar de UEFA competities. Dat zal niet voor niks zijn. Zelf heb ik met N.E.C. tegen Dinamo Boekarest gespeeld en ondervonden dat Roemeense voetballers goed geschoold zijn. Wanneer je naar het nationale elftal van Roemenië kijkt dan zie je dat Roemenië over veel goede voetballers beschikt. Bij Cluj spelen momenteel vijf internationals. Daarnaast spelen bij Cluj vier Brazilianen, drie Italianen, drie Portugezen, twee Argentijnen, een Fransman, een Ivoriaan, een Paraguayaan en een Slowaak. ”

Bij Cluj staat de Italiaanse trainer Adrea Mandorlini aan het roer. Mandorlini is oud-voetballer van Internazionale en heeft met deze club het landskampioenschap van Italië behaald (1989) en de UEFA Cup (1990) gewonnen. Kivuvu: “De trainer kent mij nog van het internationale voetbaltoernooi in Toulon (Frankrijk). Ik was tijdens dat toernooi aanvoerder met Nederland onder 20 en maakte de enige en winnende treffer tegen thuisland Frankrijk. Blijkbaar had ik een goede indruk op Mandorlini achtergelaten. Mandorlini ziet voor mij een zelfde rol op het middenveld weggelegd bij Cluj als die ik destijds bij Nederland onder 20 vertolkte.”

“De club heeft mij en mijn vriendin uitgenodigd om de stad te leren kennen. Roemenië klinkt best ver, maar in iets meer dan twee uur vliegen ben je al in Roemenië. Cluj is een studentenstad met bijna 500.000 inwoners. De infrastructuur is in orde, de stad beschikt over een modern vliegveld en Cluj speelt in een hypermodern stadion waar 25.000 supporters in kunnen. In mijn ogen heeft Cluj veel weg van een Zuid-Europese stad. Niet voor niks heeft de club een aantal Italianen en Portugezen onder contract. Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier een succesvol verhaal van te maken.”

Kivuvu stond sinds 2006 onder contract bij NEC. De international van Angola kwam in totaal 95 keer uit voor NEC en scoorde 2 keer. Eerder speelde hij bij Stormvogels Telstar. Het kan snel gaan.

Wij wensen Dominique veel succes!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.