NEC neemt punt mee uit Breda

Vanavond mocht NEC in de ‘kleine klassieker’ tegen bijna naamgenoot NAC na een boeiende pot voetbal eindelijk weer eens een puntje mee naar huis nemen. De uitwedstrijd in Breda tegen die andere ‘geel-swerten’ was de vuurdoop voor de vorige week als hoofdcoach aangestelde Wiljan Vloet, die in aanloop naar deze wedstrijd een vernoemenswaardige verandering had doorgevoerd in het elftal: Goossens speelde ditmaal als vooruitgeschoven centrale middenvelder, met Worm hierdoor op de rechtervleugel en Saidi op links.

Of het nu deze tactische omzetting was of het bekende nieuwe-coach effect, waar de eerste grote kansen voor NAC waren was het Vleminckx die binnen tien minuten met een harde uithaal de 0-1 voor NEC aantekende. Helaas wist NAC vier minuten later alweer langszij te komen, nadat een door El Akchaoui en Saidi slecht uitverdedigde bal door een hulpeloze Wellenberg alleen nog maar in de eigen doelmond gewerkt kon worden.

NAC behield tot aan de rust het overwicht maar wist dit niet in een voorsprong om te zetten. Met Fejzullahu in de plaats van Worm begon NEC de tweede helft dus weer van voren af aan. Een schitterende treffer van Saidi bracht NEC weer aan de leiding, en weer kwam NAC enkele minuten later langszij. Ditmaal wist NAC echter wel door te drukken, en een goede twaalf minuten voor tijd scoorde Amoah de 3-2. Een nieuwe (en onverdiende) nederlaag leek slechts een kwestie van minuten, maar opnieuw was het Saidi die NEC te hulp kwam en in de slotfase de gelijkmaker lang Jelle ten Rouwelaar prikte: 3-3.

Het eerste punt voor Vloet is dus binnen, en laten we hopen dat hij hier op verder kan bouwen. De strijdlust lijkt in elk geval weer terug!