Wiljan Vloet beleeft vuurdoop tegen NAC

Midden in het seizoen instappen bij een nieuwe club, voor Wiljan Vloet is het een ge­heel nieuwe ervaring. De kersverse hoofdtrainer van NEC heeft er in­middels een handvol trainingen op zitten, maar heeft nog niet eens met alle spelers afzonderlijk kunnen spreken. „Dominique Ki­vuvu (net terug van interlandver­plichtingen met Angola, red.) heb ik vandaag pas voor het eerst ont­moet. Er gaat nog wel wat tijd overheen voor ik iedereen echt ken.”

„Normaliter begin je in juli met de voorbereiding”, vervolgt hij. „Dan heb je alle tijd om met de groep af­spraken te maken over huisregels en speelwijze. In dit geval was dat niet mogelijk. Het is niet ideaal, maar het heeft geen zin daarover te zeuren.” Vloet beleeft vanavond zijn vuur­doop als NEC het in de ‘kleine klassieker’ opneemt tegen NAC. Een tastbaar resultaat in Breda zou de Brabantse coach een droom­start opleveren. „Dat zou inder­daad fantastisch zijn.

NAC is een goede, degelijke en geroutineerde ploeg die al een jaar of vier in gro­te lijnen in dezelfde samenstelling voetbalt. Een elftal met veel fysie­ke kracht, gevaarlijk bij spelhervat­tingen en met Leonardo, Amoah en Lurling hebben ze drie spitsen die veel in hun mars hebben. Maar van de andere kant: wij zijn NEC, ook wij hebben een goed team. Daarom vind ik dat we van onze eigen kracht moeten uitgaan en ons niet te veel moeten aanpassen aan de tegenstander. Bij balbezit krijgen mijn spelers veel vrijheid, na balverlies verwacht ik wel dat iedereen gedisciplineerd zijn taken vervult.”

De nieuwe baas bij NEC maakt pas vanmiddag bekend welke elf in het Rat Verleghstadion aan de aftrap zullen verschijnen. „De op­stelling zal niet radicaal anders zijn, al is het mogelijk dat er wat andere accenten worden gezet.” Of dat betekent dat hij afstapt van het aloude 4-3-3 concept, wilde Vloet niet zeggen. NAC-trainer Robert Maaskant kan vanavond gewoon een beroep doen op doelman Jelle ten Rouwe­laar. Deze is hersteld van een griep­aanval. Middenvelder Edwin de Graaf ontbreekt, net als verdediger Tyrone Loran. Waarschijnlijk maakt Kurt Elshot zijn comeback als rechtsback, waardoor Csaba Fe­hér doorschuift naar het midden­veld.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.