De reacties: Vloet, Goossens, Ten Voorde en Saidi

Vloet tevreden over inzet spelers

Wiljan Vloet weigerde snelle conclusies te trekken na het spektaculaire gelijkspel tegen NAC.

"Ik heb de jongens net een compliment gegeven voor hun inzet", zei de kersverse oefenmeester van NEC zuinigjes. "Daar begint het mee en het heeft een resultaat opgeleverd. We werken niet van dag tot dag, maar zijn met de langere termijn bezig."

Vloet wilde dan ook niet het succes op zijn eigen conto zetten. "Ik heb de afgelopen week bijna niks kunnen doen. Ik heb alleen maar een beetje in de keuken gekeken. Goossens op tien was niet mijn vondst maar ‘ons’ idee."

Goossens uitblinker in sleutelrol

Saidi Ntibazonkiza maakte de goals voor NEC. John Goossens maakte het verschil tegen NAC Breda.

"In balbezit moet ik het beter doen", zegt de aanvallende middenvelder direct kritisch als hij op zijn rol gewezen wordt. "Kwakman wist niet goed wat hij met mij moest. Ik speelde dichtbij Vleminckx, die vond dat prettig, maar Kwakman kon zijn normale rol niet vervullen. Dat was goed."

Goossens keek tevreden terug. "We hebben er alles aan gedaan. De trainer is heel duidelijk geweest afgelopen week. De sfeer is anders nu. Hier kunnen we weer mee verder."

Eindelijk debuut voor Ten Voorde

Dik tien minuten voor tijd maakte Rick ten Voorde zijn debuut in de eredivisie voor NEC.

"Heel mooi, maar niet makkelijk", zo typeerde de jonge aanvaller het moment. "We stonden net met 3-2 achter. Dan wil je nog meer je best doen. Ik heb hard gewerkt, maar kan niet zeggen dat ik goed heb gespeeld. Ik heb mijn best gedaan. Maar wat kun je in tien minuten bij je debuut?"

De entourage beviel de jonge Drent wel. "Het was een echte wedstrijd in een sfeervolle ambiance. Dat was mooi. En NEC was nu een stuk beter om naar te kijken dan de laatste weken."

Saidi viert goals met thuisfront

Saidi Ntibazonkiza maakte twee goals tegen NAC en vierde ze met thuis.

"Ik heb Eredivisie Live thuis", zegt de aanvaller uit Burundi. Sinds anderhalve week zijn zijn vrouw en zoon (4) in Nederland. "Zij keken mee. Ik ging na mijn goals bewust naar de camera om dichtbij thuis te zijn en samen mijn goals te vieren."

De Burundees is helemaal gelukkig met zijn familie in de buurt. "Ik heb ze samen met mijn zaakwaarnemer, Ger Lagendijk, opgehaald. Tussen Ger en mij is het weer goed. Met mijn familie hier ga ik beter spelen. Natuurlijk!"

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.