Der Spielbudenplatz, macht das Spaß?

Het verzamelpunt voor NEC fans in Hamburg gaat dus zeer waarschijnlijk de Spielbudenplatz worden. Maar wat is het voor een soort plein? DTH zocht het even voor je uit.

De Spielbudenplatz is een plein waar je veel culturele instellingen kunt vinden. Zo is er het beroemde Sankt Pauli theater, het net zo bekende Schmidttheater, het operettenhuis en er is een wassenbeeldenmuseum. Het plein wordt voor van alles en nog wat gebruikt. Zo zijn er demonstraties van vakbonden, openlucht theatervoorstellingen, de (hoe kan het ook anders naast de Reeperbahn) geilste kerstmarkt van Duitsland, speciale nachtmarkten en het is de soort van "Grote Markt" voor de fans van voetbalclub Sankt Pauli, want als er wat groots te vieren is (bijvoorbeeld een kampioenschap) dan staat het daar vol met Pauli-fans.

Het unieke aan het plein is dat beide podia verrijdbaar zijn. Dat betekent dus dat het plein gezellig en knus blijft als er nog maar weinig fans zijn. Komen er meer fans dan schuiven de podia naar achteren en lijkt het dus alsof het plein groter is. Er zullen uiteraard biertenten aanwezig zijn en ook aan eettentjes (lees bratwursten) zal geen gebrek zijn. Heb je een hekel aan Duitse worsten en ben je meer van het junkfood, dan heb je geluk, want aan het plein zit ook een McDonalds. Zoals de plannen er nu liggen komt er een Nederlandse DJ om iedereen in de stemming te krijgen. We vermoeden dat het clublied van NEC en het Viva Hollandia wel tot het vaste repertoire gaan behoren.

Het plein ligt vlakbij het begin van de reeperbahn vanuit het stadscentrum gezien en is zo’n 800 meter van het stadion van Sankt Pauli verwijderd.  Op dit moment wordt gekeken naar het vervoer naar het stadion, aangezien het toch een behoorlijk eind is. Het plan (Let op! nog niets is zeker) is nu om aan het einde van de Reeperbahn de S-bahn te pakken. Op vertoon van je wedstrijdkaartje zou je dan gratis naar een halte worden gebracht op zo’n 1,5 kilometer van het stadion. Maar zoals gezegd, het zijn nog plannen dus het zou nog maar zo kunnen dat we de vierdaagseschoenen wél in de kofferbak moeten gooien. De komende week zal alles wel duidelijk worden. De lokale autoriteiten waren tot gisteren nog druk bezig met de organisatie van de wedstrijd HSV-Bayern. Vanaf vandaag gaan ze verder kijken naar de (on)mogelijkheden voor NEC en de NEC fans.


De Sankt Pauli fans vieren feest op de Spielbudenplatz na het
behalen van het kampioenschap in de derde (!) Duitse profdivisie.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.