Wat deden onze Europese tegenstanders dit weekend?

Als supporter van NEC moet je tegenwoordig niet alleen maar binnen onze eigen landgrenzen kijken wat de concurrenten doen maar moet er ook over de grens worden gekeken, aangezien onze club donderdag weer voor de UEFA Cup mag aantreden.

Om te beginnen, met onze tegenstander van aanstaande donderdag, Tottenham Hotspur. De club van doelman Heurelho Gomes won vanmiddag op White Hart Lane met 1-0 van Blackburn Rovers waar Brett Emerton en André Ooijer mee speelde. The spurs kwamen al na negen minuten op voorsprong door een doelpunt van de Rus Pavlyuchenko. Gelukkig voor ons is de oud clubtopscoorder van Spartak Moskou niet speelgerechtig in de UEFA Cup, waardoor Pavlyuchenko donderdag niet op het gras van De Goffert is te bewonderen.

Onze Russische tegenstander, Spartak Moskou had dit weekend minder succes. Spartak stond in eigen haar eigen stadion tijdens de rust al met 3-0 achter tegen Zenit St. Petersburg. Na de rust wist de altijd gevaarlijke Pavlenko de schade voor Spartak te beperken tot 1-3.

Zaterdagavond verloor Udinese met 4-2 bij het altijd lastige Fiorentina. Udinese zakt door deze nederlaag terug naar de zevende plek in de Seria A. De laatste groepsgenoot, het Kroatische Dinamo Zagreb won dit weekend met 1-0 van NK Zadar. Donderdagavond om 20:45 uur speelt Dinamo Zagreb tegen Spartak Moskou terwijl Udinese deze ronde niet in actie hoeft te komen.

Wat zou er toch mooier zijn dan donderdagavond met drie punten in onze achterzak onder het genot van een biertje de wedstrijd Dinamo Zagreb-Spartak Moskou in De Eendracht te kijken?