Zo zagen wij het: NAC-NEC

Vier busjes met NEC-supporters vertrokken vanmiddag om 16:30 uur naar Breda voor de topper tegen NAC, sommigen klagend over de te vroege vertrektijd anderen weer blij dat ze daardoor wat vroeger thuis waren en bijvoorbeeld nog lekker de stad in konden. Ook waren Spurs-thuis en Van Beukering en zijn super Sonja Bakker-dieet de gespreksonderwerpen in de bus.

In Breda aangekomen werd onze Velpse topspits (volgens sommige supporters die in mijn ogen nogal doordraaien, maar ach laat ik ook eens gek doen!) nog eens welkom geheten met verschillende spandoekjes en liederen: "Jhonny laat je vlees eens zien" en "Jhonny van de BurgerKing" welke met de nodige humor werden ontvangen in het uitvak. Ondertussen begon het steeds harder te sneeuwen in Breda waar we een heuse veldslag (acht gele kaarten!) voorgeschoteld kregen.

Bij ons debuteerde aanvaller Moestafe El Kabir een lekker fel kereltje die geen duel uit de weg ging en Mtiliga het leven zo zuur mogelijk maakte. Een mooi weer voetballer is hij in elk geval niet want de sneeuw kwam de eerste helft met bakken uit de hemel, Moestafe trok zich er niks van aan! De kansen vielen over en weer, De Graaf mocht alleen op Babos af, Lurling schoot op de paal, Wisgerhof kopte net naast en Tim Janssen miste vlak voor rust de 0-2 nadat Lasse Schöne ons op voorsprong had gebracht.

Die voorsprong betekende eigenlijk het begin van de veldslag in Breda, NAC begon steeds meer te schoppen en onze jongens schopten (terecht) af en toe flink terug; Davids, Dani, Van Beukering en invaller Worm kregen allen de gele kaart. Het optreden van scheidsrechter Blom was vaak twijfelachtig, maar ach ja we zijn niet anders gewend. Toch hadden er nog meer kaarten kunnen vallen en zelfs enkele rode kaarten zouden niet misstaan hebben.

Tijdens de rust (met voorsprong!) genoten we nog even na van het wedstrijdboekje (De Klok) waarin stond: "Het doet nog steeds pijn…" doelend op het ongenadige pak slaag dat NAC van NEC kreeg in de play-offs: 6-0 & 0-1. Uiteraard werd Gabor Babos weer op een voetstuk gezet (nog altijd populair bij de Ratten) en ze misgunnen ons blijkbaar niks want NEC was volgens hen superieur tijdens de play-offs! Dat smaakt naar meer!

In de tweede helft werd de strijd gewoon voortgezet, kansen over en weer en geschop over en weer. Inmiddels was het gestopt met sneeuwen en kwam NAC uitiendelijk op gelijke hoogte. Een kopbal van Edwin de Graaf zorgde na een klein uur spelen voor de 1-1. NAC blijft voorlopig nog even koploper en wij blijven mee draaien in de subtop. Tot slot kregen we in de bus weer een leuke sketch van Mario Been bij Langs de Lijn voorgeschoteld:"Jhon en ik zijn weer dikke vrienden". Sonja bedankt en alles komt goed! Donderdag wachten de Spurs, COME ON NEC!!!

NEC4EVER

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan