Spartak-NEC niet populair in Moskou

Via een supportervan Spartak Moskou kregen wij te horen dat de fans van Spartak Moskou weinig belangstelling hebben om de wedstrijd tegen NEC te bezoeken. Een kleine twee weken voor de wedstrijd zijn er pas 3506 kaarten verkocht, terwijl het stadion een capaciteit heeft voor een kleine 80.000 bezoekers. De voornaamste reden voor de tegenvallende verkoopcijfers worden de hoge prijzen genoemd. Waar we in Nederland al snel tussen de 25 en en 50 euro kwijt zijn voor een kaartje voor een Europese wedstrijd betalen de fans van Spartak omgerekend ongeveer 10 euro voor een kaartje achter de goal en een plekje op de lange zijde kost het dubbele.

Vind je die kou nou echt helemaal niks, dan kun je er ook voor kiezen om lekker achter het glas op de bobotribune te gaan zitten voor slechts 75 euro. Je kunt je dan overigens wel helemaal bezatten aan het bier en de wodka aangezien die hier gratis is.

Onze Russische contactpersoon verwacht dat de wedstijd bezocht zal worden tussen de 10.000 en en 15.000 toeschouwers. Daarnaast vertelde hij ons dat de uitsupporters bij UEFA Cup wedstrijden vaak op de tweede ring ter hoogte van de cornervlag in het vak A3 plaatsnemen.

Eerder dit seizoen speelde Spartak Moskou voor de UEFA Cup thuis tegen het Tsjechische Baník Ostrava en groepsgenoot Udinese. De Tsjechen bezochten de wedstrijd met 100 supporters en de Italianen reisden met slechts 50 fans af naar Rusland.

Naar verluidt zullen er op de 3 december ongeveer driehonderd NEC supporters naar Rusland afreizen om onze club in het verre Moskou te steunen.

Daan


NEC supporters zitten waarschijnlijk in het vak A3!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan