Vooruitblik: Heerenveen-NEC

In Friesland gaat NEC zondag proberen revanche te halen voor de ongelukkige nederlaag eerder dit seizoen in de kletsnatte Goffert. Na de zeperd tegen Excelsior zijn de punten ineens weer hard nodig, geen goed nieuws met uitwedstrijden bij de nummers 5 en 3 van de eredivisie op de planning.

Zonder nederlaag vertrekken uit Heerenveen is in het verleden slechts in vijf van de veertien gevallen gelukt. De laatste drie wedstrijden gingen verloren. Was de winst van de Friezen twee seizoenen terug na de onterechte rode kaart van Olsson nog erg gelukkig, vorig jaar was NEC volstrekt kansloos in het Abe Lenstra stadion. De laatste winst van NEC in Heerenveen dateert uit 2003, toen de vierde ronde van de beker door een laat doelpunt van Hersi werd beslist. In dat kalenderjaar won NEC liefst drie keer in Heerenveen, een ongekende prestratie. Twee maanden voor de bekerwinst werd er ook voor de competitie gewonnen, hetgeen enkele maanden (en een voetbalseizoen) eerder ook al gelukt was. Overigens scoorde Hersi in alle wedstrijden dat jaar, waarschijnlijk één van de redenen van Heerenveen hem een seizoen later aan te trekken. Laten we hopen dat de Friezen na zondag weer onder de indruk van enkele van onze spelers zijn.

17-09-2006 Heerenveen – NEC 3-0  
23-09-2005 Heerenveen – NEC 2-1  
22-05-2005 Heerenveen – NEC 2-1  
17-12-2003 Heerenveen – NEC 0-1 beker
25-10-2003 Heerenveen – NEC 1-2  

meer statistieken

Bij Heerenveen weinig NEC invloeden. Eén van de mensen in vorm de laatste tijd is Roy Beerens, vorig jaar als huurling van PSV actief in de Goffert. In de zomerstop verkoos de Brabander het Friesje haagje boven NEC, dat ook met hem doorwilde. Een jaar eerder werden we op min of meer gelijke wijze afgetroeft in de jacht op Zuiverloon, ondertussen volwaardig basisspeler in Friesland. Vanuit Heerenveen kwam in winterstop Jeroen Drost over. De linksback probeert in Nijmegen meer speeltijd te krijgen om volgend seizoen sterker terug te kunnen keren naar Heerenveen, alwaar tweelingbroer Henrico de laatste weken is doorgebroken als basisspeler.


Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Tim Janssen (rugblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, van Beukering, Lens.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 15 7 2 6 22 20
Uit 14 3 2 9 17 33
Totaal 29 10 4 15 39 53
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan