Afschaffing play-offs bijna zeker

Heerlijk nieuws vandaag in het Eindhovens Dagblad. Dat die kut play-offs een drama waren wisten wij al bij het begin. Maar ja in Zeist weten ze het allemaal beter. Nu zijn we tenminste van dat gezeik af om die 9e plaats. Op naar plaats 4 en 5. Net zoals vroeger.

Reker: ‘Afschaffing play-offs bijna zeker’
Algemeen directeur Jan Reker van PSV weet voor ‘negentig procent’ zeker dat de play-offs vanaf het volgende seizoen geschiedenis zullen zijn. De beleidsman onderhandelt binnenkort met andere eredivisieclubs hierover.

"Iedere voetbalkenner weet dat de play-offs oneerlijk zijn", vertelt Reker in het Eindhovens Dagblad. "Bovendien is de voetbalkalender veel te vol en die belasting gaat ten koste van de prestaties van onze clubs in Europa én van het Nederlands elftal."

Reker zal het onderwerp op de eerstvolgende vergadering van de ECV aan bod brengen. "Omdat die beslissing over de competitieopzet bij de clubs zelf ligt en de onderhandelingen over de tv-rechten in volle gang zijn, moeten we snel bij elkaar komen. De topclubs zijn sowieso tegen de play-offs, net als Heerenveen. Ik verwacht dat uiteindelijk een grote meerderheid zal inzien dat ons voetbal met play-offs niet gebaat is."

Behalve de Nederlandse topclubs spraken ook veel vaderlandse trainers zich uit tegen de play-offs. Ook bondscoach Marco van Basten is voorstander van afschaffing. Overigens vindt Reker dat de uitbanning van de play-offs niet hoeft te betekenen dat de Eredivisie terug wordt gebracht tot zestien clubs. "Mijn plan om de Eredivisie in te krimpen, was bedoeld om meer ruimte te creëren op de voetbalkalender. Als de play-offs verdwijnen, heb je die ruimte niet meer nodig", aldus Reker in het ochtendblad.


De Tukkers denken er precies het zelfde over.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan