Veel inspanning tijdens training in ontspannen sfeer

Met de nieuwe proefspelers Ajdarevic en Nelson werkten de NEC-spelers vandaag een zeer vermoeiende training af. Onder aanvoering van "commando-aanvoerder" Toine van de Goolberg, de nieuwe conditietrainer van de club, werd met zeer gespecialiseerde meetapparatuur de reactiesnelheid van de spelers gemeten. De led-borden met daarop de exacte reactiesnelheid nodigde de spelers uit om zeer fanatiek uit de startblokken te komen. Sibum (met een reactiesnelheid van 1.24 op de eerste 3 meter) leek het snelste te zijn.

Daarna konden de spelers aan de bak met rondjes op snelheid. Eerst 600 meter en dan rust, daarna sneller de 400 meter en dan rust, daarna nog sneller de 200 meter en rust, om vervolgens de 100 meter binnen 17 seconden te lopen. Volgens Pothuizen was dit echt vermoeiend. "Op Aruba moesten we in die hitte ook nog eerst 800 meter lopen, hier ga je echt kapot van" aldus de ervaren verdediger, wiens shirt leek op het shirt van iemand die net met shirt en al in de zee was gedoken. De Zweed Ajdarevic was ook duidelijk in zijn commentaar "F..k, welcome to Holland" met een zure grijns.

Na al deze inspanningen werd er even van veld gewisseld voor een partijtje. Van het kunstgrasveld naar veld 2. Beide huurlingen startten in het rode team en dat ging niet onaardig. De Zweed viel nog het meeste op. Op basis van één partijtje valt natuurlijk weinig te zeggen, behalve dat hij een redelijk tot goed overzicht lijkt te hebben en technisch ook goed is. Hij speelde trouwens behoorlijk centraal op het middenveld. Geen idee of dat ook de opdracht was, maar geen speler die je snel op de vleugel zult zien, zeker ook gezien zijn postuur. Qua postuur lijkt hij trouwens op een kruising van Patrick Berger en Fernando Torres. Als hij hetzelfde talent heeft als die twee, dan komt het wel goed.

De huurling van AZ (Nelson) viel minder op, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat hij als buitenspeler ook amper een goede bal kreeg. De enige echte keer dat hij een actie moest maken deed hij dat ook en dat leverde hem meteen ook een vrije trap op. Hij moest wel even wennen aan de handelingssnelheid. Mario Been had nog een leuke opmerking voor hem "Kom op jongen, jij bent natuurlijk Louis-tje gewend, maar dit is andere koek." Morgen om 12.00 uur trainen de spelers weer om vervolgens om 17.00 uur de eerste oefenwedstrijd op Nederlandse bodem af te werken.

Bleum

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan