Rijnsburgse NECer wil genieten in De Goffert

Vandaag in de Gelderlander.

Rijnsburgse NEC’er wil genieten in De Goffert
Menno van Roosmalen met Rijnsburgse Boys vanavond tegen NEC.

Menno van Roosmalen heeft toevallig de lijst onlangs eens doorgenomen, maar de selectie van NEC telt geen spe­lers meer waarmee hij nog heeft samengespeeld bij Jong NEC. Niet­temin kijkt de 29-jarige voetballer van Rijnsburgse Boys uit naar het bekerduel vanavond in De Goffert. De uit Grave afkomstige Van Roos­malen koestert de periode dat hij NEC’er was. „Ik heb zo’n anderhalf jaar bij NEC gevoetbald. Misschien niet zo’n lange periode, maar ik heb warme herinneringen aan die tijd”, zegt hij.

„Ik begon bij de ama­teurs van NEC, maar kwam al snel bij het tweede elftal van de prof­tak terecht, onder Cees Lok. Om­dat ik uiteindelijk niet op contract­basis kon blijven, heb ik voor mijn studie gekozen.” Hij vertrok vervolgens voor twee jaar naar Frankrijk en voetbalde in het tweede elftal van Grenoble Foot 38, dat momenteel uitkomt in de hoogste Franse divisie Ligue 1. Via Reiger Boys, AFC’34 en zater­daghoofdklasser Ajax belandde Van Roosmalen vorig seizoen bij hoofdklasser Rijnsburgse Boys.

„We hebben een goede, leuke ploeg”, zegt Van Roosmalen. „We hebben RBC verslagen in de be­ker, maar NEC is natuurlijk van een andere categorie. We moeten vooral genieten van de wedstrijd. Ik was opgetogen met de loting. Het is altijd mooi om tegen een profclub te spelen. En NEC is voor mij nog net even wat extra’s.” NEC speelt vanavond in de derde ronde van KNVB- beker tegen Rijnsburgse Boys. De hoofdklas­ser heeft Menno van Roosmalen een oud-NEC’er in de ploeg

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan