Jhon van Beukering maakt gedreven indruk

Vandaag in de Gelderlander.

Jhon van Beukering maakt gedreven indruk
Rip ziet tegen Jong FC Utrecht dat aanvaller draad weer oppakt.

Wim Rip merkte gister­avond dat het weer een van die we­ken is waarin veel wedstrijden op het programma staan. Vanavond speelt NEC in de derde ronde van de KNVB beker thuis tegen Rijns­burgse Boys, maar omdat Mario Been zijn aanvoerder Peter Wisger­hof en het complete middenveld met Bas Sibum, Lasse Schöne en Lorenzo Davids rust geeft, beschik­te de coach van Jong NEC voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht slechts over vier selectiespelers.

Naast Dominique Kivuvu, Joël Tshibamba en Dominique Schol­ten ging de meeste aandacht na­tuurlijk uit naar Jhon van Beuke­ring. De spits kampt met overge­wicht en krijgt zes weken de tijd om bij Jong NEC te laten zien dat er weer serieus rekening met hem gehouden moet worden. Tegen Jong FC Utrecht maakte de Arnhemmer in elk geval een gedre­ven indruk en in de 24e minuut stond hij aan de basis van de ope­ningstreffer. Van Beukering hield de bal – met twee man in zijn nek – keurig in bezit, zette Sebastiaan Goderie vrij voor de doelman Nick Kuiper en zag vervolgens hoe Joël Tshibamba in de rebound ge­nadeloos via de paal toesloeg.

Het was de enige keer voor rust dat de spits echt gezocht werd. „Maar daar maak ik me niet druk om. Dit is een ander niveau. Een andere ploeg. Na rust ging het al veel beter. Werd ik meer gezocht. En als ze de bal nog drie keer afleg­gen, scoor ik zelf ook drie keer”, zei Van Beukering die verder geen direct aandeel meer had in de uit­eindelijke 3-1 overwinning.

De komende zes weken richt hij zich helemaal op Jong NEC. „Dit is nu mijn ploeg. Ik zal het hier moeten laten zien”, klonk de aan­valler strijdbaar. Wim Rip, zijn coach voor de ko­mende tijd, had gisteren vertrou­wen in een goede afloop. „ Omdat Jhon een goede spits voor de eredi­visie is. Je weet wat je kwaliteiten zijn. Laat zien dat je het verschil kunt maken, heb ik hem gezegd.” Het antwoord was kort geweest. „’Trainer’, zei Jhon. ‘Ik ga er vol voor. In de wedstrijden en in de trainingen.’ Geen loze woorden. Dat heeft hij vanavond wel laten zien”, wist Rip die in het verleden wel vaker met spelers heeft moe­ten werken die uit de selectie wa­ren gezet.

„ Denneboom, Demouge, Niedzie­lan, Snoyl. Om er maar een paar te noemen. Het lot van de coach van een beloftenteam. Het geeft iets extra’s. Een uitdaging om zo’n spe­ler te helpen. Soms is het een last. Maar dat was het niet bij die ge­noemde vier. En dat wordt het ook niet bij Jhon,” zei Rip, die zon­dag nog een lusteloze Van Beuke­ring op zijn eerste training had ontvangen. „Maar toen was alles net een dag oud. Ik wil nog een keer rustig met hem praten. En dan maken we in samenwerking met de medi­sche staf een speciaal programma voor hem. Zodat hij over zes we­ken weer helemaal terug is. Dat is in het belang van Jhon. En in dat van NEC, natuurlijk.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan