Reacties Been, Sibum & Muslu na NEC-Excelsior

‘Holman kreeg kramp in beide benen’

Brett Holman kampte met krampverschijnselen toen hij werd gewisseld. Dat vertelde trainer Mario Been na afloop van de competitiewedstrijd tegen Excelsior. Halverwege de tweede helft haalde de oefenmeester van NEC de Australische middenvelder naar de kant toe en bracht Lorenzo Davids als invaller. Een wissel die niet gelukkig uitpakte.

"Brett gaf tot twee maal toe dat hij in beide benen kramp kreeg. Ik geef toe dat Lorenzo niet gelukkig inviel. Ik ga morgen eens rustig met hem praten." Been vond dat zijn ploeg ongelukkig verloor. "We hebben de kansen niet afgemaakt, daardoor hebben we de huidige uitslag zelf gecreëerd."

In de slotfase bracht hij ook de weer fitte Jonas Olsson. De Zweedse voorstopper ging in de spits spelen naast Jhon van Beukering. "Dat hadden we vooraf gesproken en gisteren nog op de training geoefend. Dit is een vervelende nederlaag. Het blijft nu spannend, de laatste zeven tot acht ploegen blijven dichtbij elkaar staan."

Bron: Elf

Bas Sibum: dit is niet te bevatten
NEC kreeg tegen Excelsior zeker vijf opgelegde kansen op een doelpunt. Ook Bas Sibum kwam vrij voor de keeper van de Rotterdammers.

"Ik weet niet hoe hij ‘m pakt, maar hij had de bal wel", zegt Sibum. "Zij doen het goed. Zo negatief spelen en maar wel die ene kans maken. Niet te bevatten. Schandalig. Een enorm contrast met vorige week."

Toen, tegen AZ, vloog alles erin. "Nu missen we de makkelijkste ballen. Ik ook. Dat mag niet. Waar we nu staan horen we niet. Dat hebben we bewezen. Nu moeten we het laten zien in mooie duels tegen Heerenveen en Feyenoord."

Muslu baalt van slechte momenten

Muslu Nalbantoglu hoorde een dag voor de wedstrijd tegen Excelsior dat NEC nog twee jaar met hem verder wil.

"Dat was een slecht moment", zegt de rechterverdediger die eigenlijk al begin januari uitsluitsel over zijn toekomst zou krijgen. "Ik ben dan bezig met de wedstrijd. Wat ik weet is dat ze verder willen. De rest hoor ik wel. Ook de reden te horen waarom ze niet eerder zijn gekomen."

Over de wedstrijd zegt Muslu: "We zijn weer terug bij af. Dat we zo de punten weggeven is niet normaal. Zo is het voetbal als je zelf niet scoort."  

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.