Paniekvoetbal bij NEC!

Op de site van de supportersvereniging is een derde bericht te lezen over de uitnodiging die een aantal supporters heeft gekregen om bij de commissie stadionverboden te komen naar aanleiding van Zwolle-thuis. Het komt erop neer dat NEC nu toegeeft dat er veel te snel gehandeld is en beweert dat het een fout was en dat het eigenlijk de bedoeling was een uitnodiging te versturen voor een informeel gesprek, om supporters ‘te waarschuwen/behoeden voor mogelijke consequenties van het aansluiten bij andere supporters(groeperingen) of zich op te houden na een wedstrijd op het voorplein’. Dat is hopelijk onzin en een smoesje om de belachelijke uitnodigingen om bij de commissie te komen recht te lullen.

Je mag toch hopen dat NEC niet op een dergelijke manier supporters op het matje gaat roepen om ze voor andere supporters of het zich ophouden op het voorplein te waarschuwen, met bovendien de toevoeging dat dat consequenties kan hebben. Een speciale commissie, zoals voorgesteld, met die taak naast de commissie stadionverboden is al helemaal zot. Als iemand al die taak heeft, en ook zij moet daarin terughoudend zijn in mijn ogen, dan is dat Dorrethe van het sociaal-preventieve project Overenthousiast en toch zeker niet de club zelf.

Waarschijnlijker is echter dat onze veiligheidscoördinator, waarvan wij dachten dat de houdbaarheidstermijn met Oud-en-Nieuw was verstreken, zich in zijn kuif gepikt voelde en op deze manier heeft gereageerd. Maar dat kan NEC natuurlijk moeilijk openlijk toegeven. Je zou bijna aan een aangifte wegens smaad of laster gaan denken. Afijn, voor de betrokkenen loopt het – dat kon ook eigenlijk niet anders – met een sisser af en dat is het belangrijkste.

Gelukkig is er ook nog een positieve kant aan dit verhaal te melden: de supportersvereniging is weer uitgenodigd voor het komende veiligheidsoverleg met de lokale autoriteiten en het bierbeleid staat weer op de agenda. In dat verband is onderstaand bericht van anderhalve week geleden misschien nog van enige waarde!

Thomas

Biertje op de tribune bij Willem II

18/1/2008 –

Aanstaande dinsdag, 22 januari, gaat een lang gekoesterde wens van veel Willem II-supporters in vervulling. Vanaf die dag mogen fans namelijk hun biertje mee de tribune opnemen, iets wat daarvoor niet was toegestaan.
Het betreft een pilot project voor de periode van 5 maanden. In juni vindt een evaluatie plaats en wordt duidelijk welke regels in de toekomst van kracht zullen zijn.

De verandering in het alcoholbeleid wordt ingegeven door een landelijke inventarisatie. Daaruit is gebleken dat Willem II als één van de weinige betaald voetbalorganisaties alcoholgebruik tijdens de wedstrijden verbiedt en dat het schenken van alcohol bij de andere betaald voetbalorganisaties niet tot noemenswaardige problemen leidt. Burgemeester Vreeman heeft daarop aangegeven het niet meer haalbaar te vinden om geen alcohol toe te laten op de tribunes van Willem II en stemde toe met de pilot.

Willem II is verheugd met het besluit van de Burgemeester. Voorzitter Hans Verbunt: ‘Wij hebben onder aanvoering van onze supporters jarenlang gepleit voor een gelijke behandeling in vergelijking met andere clubs. Een biertje tijdens de wedstrijd hoort in onze ogen bij een gezellige voetbalavond.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan