Voor Fernandez is de kop er af

Onze Spaanse verdedediger is eindelijk aan het voetballen gekomen. Het onderstaande stuk komt uit de Gelderlander.

Spaanse verdediger laat goede indruk achter in duel van Jong NEC.

Vlak voor tijd had hij zijn officiële competitiedebuut met Jong NEC nog meer glans kunnen geven, maar de vrije trap van Dani Fernandez werd een prooi voor Jong Vitesse- doelman Stefan Veenboer. Maar terwijl de nieuwe Spaanse verdediger kon terugkijken op een goede wedstrijd, waren de druiven voor Wim Rip zuur. De coach had tot zijn afgrijzen gezien hoe Naïm Aarab in de 86ste minuut de bal uit een Arnhemse corner met twee handen had weggeslagen. De strafschop was daarna koeltjes be­nut door Anduele Prijor, die de thuisclub een gestolen 1- 0 zege be­zorgde.

„ Onvoorstelbaar”, sprak Rip bij de kleedkamers van Sportclub Bem­mel waar Jong Vitesse de thuis­wedstrijden afwerkt. „Volkomen onnodige nederlaag. Dat lijkt me duidelijk. We verdienden hier mi­nimaal een punt. Wat zeg ik, mis­schien wel drie. Op het laatst kre­gen we nog een paar aardige kan­sen.” Bij de grootste was Dani Fernan­dez nadrukkelijk betrokken. De Spanjaard haalde in de slotfase de achterlijn, zorgde met een boogbal voor paniek in de Arnhemse doel­mond, maar zag uiteindelijk Bart van Brakel de bal over lepelen. „Dani heeft het goed gedaan”, prees Rip de debutant. „ Omdat Vitesse met twee spitsen speelde, moest hij doordekken naar het middenveld. Dat ging hem goed af. Hij is vaardig, snel, schuwt de duels niet en heeft diepgang.” Zelf blikte Fernandez gisteren rede­lijk tevreden terug op zijn eerste optreden. „ Ik heb zeven weken niet gevoetbald. Wel getraind als een prof, maar dat is toch anders. En dan had ik ook nog geen direc­te tegenstander. Moest ik door­schuiven naar het middenveld. Niet echt mijn plek.”

Natuurlijk hoopt hij er zaterdag te­gen Heracles al bij te zijn. „Maar dat is aan de coach. Die gaat over dit soort zaken”, hield de verdedi­ger zich keurig op de vlakte. Hij spreekt gebrekkig Engels, maar laat niet zonder trots een kleine Neder­landse woordenschat horen. „Rechts, links, kaats, tijd”, grijnst de Spanjaard, die waarschijnlijk morgen samen met zijn vriendin de deur van hun hotelkamer ach­ter zich dicht slaat en een apparte­ment van de club in het centrum betrekt. En terwijl uit de ziekenboeg het nieuws kwam dat Jonas Olsson niet geopereerd hoeft te worden aan zijn enkelbanden, maar de ter­mijn van vier tot zes weken her­stel gehandhaafd blijft, treurde Do­minique Kivuvu nog even na over zijn gemiste eerste helft. De mid­denvelder, gekozen in de voorselec­tie van Jong Oranje, maar net als die andere jeugdinternational Lo­renzo Davids bij NEC zijn basis­plaats verloren, meldde zich twin­tig minuten te laat voor vertrek en mocht pas na rust opdraven.

„Ik was mijn autosleutels kwijt,” verzuchtte Kivuvu. „Kon ze echt nergens vinden. Uiteindelijk Jere­main (Lens, red.) gebeld. Die was nog op het stadion. Heeft hij me opgehaald. Ik wist gelijk dat ik niet zou mogen starten. Terecht. Maar ook zo zuur. Ik wilde dolgraag spe­len. Tenslotte heb ik al drie wed­strijden op de bank gezeten. En dan gebeurt me dit. En nog heb ik geen idee waar die autosleutels zijn, trouwens.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.