Mario Been over Rijnsburgse Boys

Op de site van onze tegenstander van dinsdag, Rijnsburgse Boys, kwamen wij het volgende interview tegen met Mario Been.

U was afgelopen week bij Rijnsburgse Boys tegen Heerjansdam. Welke indruk kreeg u van de ploeg?
Allereerst was het een geweldig ontvangst bij aankomst. Rijnsburgse Boys is dan wel een amateurclub maar heeft een geweldig complex en tribune. Ook is het mooi om te zien hoe het eerste elftal leeft bij de mensen. Wat betreft de ploeg. Ze zijn koploper in de hoofdklasse A en dan ga je er met een bepaalde verwachting naar toe. Dat viel wel tegen, Rijnsburg speelde niet best. Al is een wedstrijd tegen de nummer laatst altijd lastig. De spelers Rodney Cairo en Richel Leitoe ken ik, goede voetballers. Die grote jongen, Joost Kuhlmann is me positief opgevallen.


Mario op de tribune bij Rijnsburgse Boys.

Rijnsburgse Boys staat bekend als cupfighter. Maakt dat voor u uit?
Wij maken geen onderscheid in de voorbereiding voor een wedstrijd. Of het nu PSV of Rijnsburgse Boys is. Onderschatting is erg gevaarlijk. Vorig jaar zijn we uitgeschakeld door Zwolle. Dat willen we niet weer meemaken.

Hoe verloopt de voorbereiding voor jullie op een bekerwedstrijd tegen een amateurclub?
Sowieso is de voorbereiding anders van een bekerwedstrijd. Er moet namelijk een winnaar uitkomen, verder is het exact hetzelfde als bij een competitiewedstrijd. Rijnsburgse Boys zal tweemaal geanalyseerd worden. Afgelopen zaterdag ben ik zelf geweest en morgen zal iemand anders gaan omdat wij zelf moeten spelen tegen PSV. Ik ben nog niet echt met Rijnsburg bezig, we bereiden ons per wedstrijd voor. Maar er is altijd respect voor de tegenstander en gaan serieus met elke wedstrijd om. We mogen niemand onderschatten, Rijnsburg heeft tenslotte ook RBC Roosendaal uitgeschakeld. Dat zal ook terug te zien zijn in de opstelling.

Het gaat erg goed met uw ploeg. U zei in uw interview met VI deze week dat N.E.C. een hecht team is dat moeilijk te verslaan is. Maakt Rijnsburgse Boys wel een kans in het Goffertstadion dinsdag?
In een voetbalwedstrijd maakt iedereen een kans om te winnen. Maar wij doen mee in het linkerrijtje van de eredivisie en spelen UEFA-Cup voetbal. We zijn aan onze stand verplicht te winnen. Wij moeten winnen!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan