Zo zagen wij het: NEC – PSV

NEC wint van PSV. Niet al te lang terug hadden we een dergelijke constatering nog van minimaal drie uitroeptekens voorzien. Tegenwoordig lijkt echter alles normaal te worden. Wie er ook naar de Goffert komt, ze hebben het allemaal lastig tegen ons NEC. Je zou bijna gaan denken dat we straks tegen de Spurs ook nog een kans hebben.

De landskampioen was gisteravond verschrikkelijk slecht. Geen wonder dat deze ploeg een modderfiguur slaat in Europa en – als ze niet oppassen – ook in de competitie. Geen moment kwam NEC in de problemen en daardoor zou, na de vroege voorsprong, alles anders dan 3 punten een bittere teleurstelling zijn. En dat terwijl NEC zelf ook niet de pannen van het dak speelde. Achterin was het – zoals vaak – erg degelijk, het middenveld stond vaak goed, maar voorin kon het verschil maar niet gemaakt worden. Het was veelzeggend dat de winnende goal kwam van de voet van Mister NEC Peter Wisgerhof. Want ondanks het sensationele resultaat (of is winst tegen PSV dat tegenwoordig niet meer?) bleek eens te meer dat NEC nog steeds te maken heeft met een spitsenprobleem. We scoren gewoon te moeilijk. De verwarring was gister groot toen voor de wedstrijd bleek dat toch weer de voorkeur werd gegeven aan Tim Janssen, dat terwijl Been vrijdag duidelijk had aangegeven met Van Beukering te gaan starten. Later werd duidelijk dat een ezel zich dus wel twee maal aan dezelfde steen stoot….

De discussies zijn op het internet inmiddels al volop losgebarsten. Hoe kan iemand, die blijkbaar elke week gewogen wordt, in één keer 7 kilo te zwaar zijn? Is de technische/medische staf dan ook niet iets te verwijten? Ook ik verbaas me over de situatie, maar geef Mario Been, gezien zijn resultaten en houding ten opzichte van spelers, in deze het voordeel van de twijfel. En dus is het gedrag van Van Beukering erg onprofessioneel. Ik begrijp het ook niet. Vorig jaar kon je de discussie nog aangaan of het allemaal zo erg was. Wat maakt het nou uit als een spits wat overgewicht heeft, hij scoort toch? Dit jaar heeft Van Beukering, op een hele belangrijke kopbal tegen Dinamo Boekarest na, nog geen pepernoot geraakt. Dan ga je als topsporter toch ook bij jezelf te rade? En dan zorg je er toch voor dat alle voorwaarden ingevuld zijn om de vorm weer terug te krijgen? Van Beukering zal zelf ook wel weten dat geen topclub ooit naar de Goffert zal komen om hem te contracteren, maar dat maakt niet uit, voor NEC kan hij heel nuttig zijn. Dan dient hij echter wel a) topfit te zijn en b) zijn stinkende best te doen. Het tweede is meestal geen probleem, het eerste dus blijkbaar wel. Ieder mens verdient een tweede kans, maar Van Beukering mag zijn handjes dicht knijpen dat hij van Mario een derde kans krijgt.

En dan zijn vervanger, Tim Janssen, nog zo’n discussiegeval. Een deel van de bezoekers – ik vind supporters in deze een lastig woord – heeft de moed allang opgegeven en geeft Janssen van alles dat verkeerd gaat bij NEC de schuld. De manier waarop de spits door sommige toeschouwers bejegend wordt gaat alle perken te buiten. Daar is nog nooit een speler beter van geworden. Ik behoor zelf tot de (grote) andere groep, die bij ieder balcontact van Janssen bljift hopen dat hij nu eindelijk iets briljants gaat doen. Helaas werden we gisteren weer te vaak teleurgesteld. Het is het allemaal net niet en het ziet er ook zo zacht en onzeker uit. Ik blijf hopen maar ik zie ook Tim er nog twintig per jaar in gaan schieten.

En dus blijft de voorlopig grote onbekende over. Het schijnt dat Collins John nu echt op de weg terug is en het is zeer te hopen dat we het binnenkort eens met hem kunnen gaan proberen. Want als we zelfs zonder al te veel scorend vermogen zo lekker meedraaien in de top van de eredivisie – en dat na een vrij pittig programma – en zo eenvoudig de landskampioen over de knie leggen, wat kunnen we dan wel niet bereiken als we een goalgetter in de spits hebben staan…??

Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan