Luinge koos NEC vanwege zijn ervaringen met de Derby

"Een heel sportieve wedstrijd in een prachtige ambiance." Scheidsrechter Roelof Luinge had na afloop van zijn jubileumwedstrijd slechts lovende woorden over voor N.E.C., PSV, de toeschouwers en iedereen die bij zijn vijfhonderdste duel in het betaalde voetbal betrokken was. "Ik was vandaag voor de wedstrijd zeker zenuwachtig", gaf hij tegenover ELF Voetbal.

"Gelukkig is het vandaag puik verlopen en is er goed gepresteerd. Het was in één woord fantastisch." Over de spanning wilde hij zeker nog wat kwijt. "Ik moest vandaag goed presteren. Vooral vanuit de media wist ik dat er extra naar me werd gekeken. Toen ik net voor de aftrap bloemen kreeg aangeboden en daarna massaal een applaus kreeg van de toeschouwers, deed me dat zeker wat. Dat is echt ongelofelijk voor een scheidsrechter. Gelukkig is alles op rolletjes gegaan."

Luinge had speciaal voor N.E.C. – PSV gekozen. "Ik kreeg het lijstje van deze speeldag en mocht van de KNVB een wedstrijd uitzoeken. Ik heb diverse malen N.E.C.-Vitesse geleid en dat waren altijd speciale duels. Toen ik N.E.C.-PSV zag staan, wist ik het zeker. Die wilde ik fluiten."

Met zijn 500 gefloten duels staat Luinge met grote voorsprong aan de top. Nummer 2, Dick Jol, was 391 keer als leidsman verantwoordelijk voor een wedstrijd in de Eredivisie of Eerste Divisie. "Dit seizoen ga ik hopelijk nog een aantal mooie wedstrijden tegemoet. Na mijn loopbaan ga ik waarschijnlijk bij de KNVB de talenten begeleiden onder het scheidsrechtersgilde. Daarvoor heb ik al een gesprek gehad in Zeist. Maar voorlopig wil ik nog enkel aan het fluiten zelf denken."


Luinge krijgt een bosje bloemen voor zijn 500ste duel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan