Gisteravond verdienden de Grieken een nederlaag

Vandaag in de Gelderlander.

Been zoekt opvolger voor Vadocz
Mark van den Boogaart eerste kandidaat voor positie van Hongaar.

Het plotselinge vertrek van Krisztian Vadocz naar het Spaanse Osasuna hing gisteravond als een slagschaduw over de oefen­wedstrijd tussen NEC en het Griekse Iraklis. De Hongaarse sty­list was trouwens zelf nog aanwezig in Wijchen en zag zijn oude ploeg met 1-1 gelijkspelen tegen de Griek­se middenmoter.

Voor de kleedkamer op sportpark De Wychert keek Vadocz gistera­vond nog eens terug op zijn Nij­meegse jaar. „Natuurlijk heb ik hier een heerlijke tijd gehad. Niet zo gek na zo’n reeks overwinnin­gen. We hebben als ploeg een ge­weldige prestatie neergezet. Alleen raakt de club daardoor nu wel een paar goede spelers kwijt. Ik hoop dat de supporters daar begrip voor kunnen opbrengen en ook achter het team blijven staan als het even wat minder gaat.”

Aan Mario Been de lastige taak om het gat dat Vadocz achterlaat adequaat op te vullen. „Eigenlijk heb ik in mijn selectie maar één speler die op de positie van Kris kan spelen: Mark van de Boogaart. Bas Sibum en Dominique Kivuvu komen in mijn ogen toch het bes­te als rechtshalf uit de verf.” Van den Boogaart mocht tegen Iraklis voor het eerst als centrale middenvelder beginnen. Been: „Mark deed het vanavond tegen die Grieken een uur lang heel aar­dig. Hij kan fantastisch voetballen, maar je merkt af en toe nog dat hij er een jaar uit is geweest.”

Na het zinloze prijsschieten tegen Overasseltse Boys (22-0) trof NEC gisteravond wel een serieuze tegen­stander. Iraklis Saloniki werd het afgelopen seizoen tiende in de Griekse competitie. De ploeg be­vindt zich al een paar weken in Ne­derland om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Iraklis ver­loor deze maand van AZ (3- 0) en Heerenveen (2-0). Ook gisteravond verdienden de Grieken een nederlaag. Maar het goed spelende NEC gaf de winst onnodig uit handen. Na een slip­pertje van Bas Sibum kon de Duit­ser Denis Epstein de bal in de ver­re hoek schuiven: 1-1.

Tien minuten eerder was NEC aan de leiding gekomen. Van den Boog­aart stuurde Saïdi Ntibazonkiza weg. De sterk ingevallen Burun­dees liep zijn cipier Bourbos voor­bij en vond Jhon van Beukering bij de eerste paal. De Velpenaar pikte zijn gebruikelijke goaltje mee: 1-0. Saïdi was gisteravond overigens niet de enige opvallende invaller. Zeven minuten voor tijd kwam Moestafa El Kabir voor Lasse Schö­ne. De kleine aanvaller, opgeleid bij Ajax, speelde het afgelopen sei­zoen bij FC Utrecht. El Kabir ge­bruikte zijn beperkte speeltijd voor een paar knappe acties.

Been: „We hadden die jongen vo­rig jaar ook al in beeld, maar toen konden we hem niet betalen. Hij speelt nu bij de beloften, maar hij deed het daar de laatste weken zo goed dat ik hem bij het eerste een kans wilde geven. Het is een bru­taal ventje, daar houd ik wel van.”

NEC – Iraklis 1-1 (0-0).
55. Van Beukering 1-0, 66. Epstein 1-1.
Opstelling NEC: Babos; Dani Fernan­dez, Wisgerhof, Olsson, El- Akchaoui; Si­bum, Van den Boogaart (69. Kivuvu), Schöne (83. El Kabir); Tshibamba (46. Ntibazonkiza), Van Beukering ( 74. Jans­sen), Davids

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan