NEC raakt met Vadocz zijn beste speler kwijt

Vandaag in de Gelderlander

Wie het van de zonnige zijde bekijkt, zou kunnen zeggen dat NEC een mooie slag geslagen heeft.

De Nijmeegse club verkocht gisteren Krisztian Vadocz (23) voor 950.000 euro aan het Spaanse Osasuna. Een klein jaar geleden, op de laatste dag van de transferperiode, wasde Hongaar transfervrij komen binnenlopen. Bijna een miljoen winst, zeker, maar NEC raakt wel zijn beste speler kwijt.

Vadocz, behept met een superieure techniek, maakte in de 27 wedstrijden die hij voor NEC speelde grote indruk. Bij de Nijmeegse club verbaasden ze zich er wel eens over dat de Nederlandse topclubs geen belangstelling toonden. De stille hoop dat hij nog een jaar in De Goffert zou blijven, werd gisteren de bodem in geslagen.

Voor Vadocz zelf komt met de overstap een jongensdroom uit. "De Primera División is voor mij het hoogst haalbare. Bovendien denk ik dat het Spaanse voetbal mij wel ligt."

Mario Been staat natuurlijk niet te juichen. "Een grote aderlating. Kris was een heel belangrijke speler voor ons. We worden nu geconfronteerd met de keerzijde van ons succes."

Overigens is het niet zo dat NEC de hele transfersom in nieuwe spelers kan investeren. Directeur Jacco Swart: "Een percentage gaat naar de zaakwaarnemers van Vadocz en we zijn ook verplicht om een deel van het geld in ons investeringsfonds terug te storten. Maar de rest gaan we zeker gebruiken om het elftal te versterken. Want wij beseffen dat er nog een aantal spelers bij moeten komen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan