Enkelblessure komt Worm slecht uit

Vandaag in de Gelderlander.

Enkelblessure komt Worm slecht uit
NEC schrijft Maritiem­toernooi voor de derde maal op zijn naam. Ook in Den Helder blijft de ongeslagen reeks van Nijmeegse ploeg intact.

Bijna was het nog misgegaan. Hoewel NEC zijn beide wed­strijden in Den Helder had gewonnen, schreef het wonderlij­ke reglement van het Mari­tiem- toernooi voor dat er na de 3-1 zege op Sparta toch nog penal­ty’s genomen moesten worden. Nadat Youssef El-Akchaoui zijn pingel wat al te zelfverzekerd ­op de lat had gestift, zorgde Rein Baart ervoor dat de trofee toch mee naar Nijmegen kon. De Nij­meegse reservegoalie stopte de in­zetten van Promes en Poepon, na­dat hij in de reguliere speeltijd al een strafschop van Godee had ge­keerd.

Met de toernooizege in de Kop van Noord-Holland, de derde na 2001 en 2006, zette NEC zaterdag de kroon op het trainingskamp in Callantsoog. „ Afgezien van een paar lichte blessures hebben we een heel goede week gehad. En we zijn nog altijd ongeslagen”, aldus Mario Been, refererend aan het feit dat NEC al bijna een half jaar niet meer verloren heeft.

Naast de kleine pijntjes bij Jhon van Beukering ( heup), Bas Sibum (wreef) en Mark van den Boogaart (hamstrings) liep zaterdag ook Rut­ger Worm schade op. De Nijmege­naar verzwikte tegen Sparta zijn enkel en kon niet verder. „Ik ben bang dat dit me een weekje gaat kosten”, vertelde Worm toen hij hinkend uit de kleedkamer kwam. Met Worm is tegelijk ook het voor­naamste lichtpuntje genoemd van de afgelopen week. De 22- jarige aanvaller stond tegen Hollandia (dinsdag), de Helderse selectie (donderdag) en ook tegen Sparta in de basis en telkens nam hij de openingstreffer voor zijn rekening. Ditmaal rondde hij een mooie steekpass van Lasse Schöne be­heerst af. „Rutger heeft in principe alles wat een voetballer nodig heeft”, erken­de Mario Been. „ Over zijn kwalitei­ten bestaat wat mij betreft geen en­kele discussie. Het probleem is dat hij moeite heeft met het feit dat hij niet altijd kan spelen. Vandaar ook dat hij graag verhuurd wil wor­den. Maar zolang de selectie zo smal is, kunnen we hem echt niet laten gaan.”

Omdat Been waar mogelijk al zijn spelers aan het werk wilde zien, kregen nog enkele reservisten de kans om zich te manifesteren. De coach keek zaterdag tevreden terug op hun bijdragen. „Met name Joel Tshibamba, die door de blessure van Jhon van Beukering veel speel­tijd kreeg, heeft een goede indruk achtergelaten. Hij is snel, zoekt veelvuldig de diepte en is sterk aan de bal. Ik zie ook wel dat hij nog een hoop moet leren, maar daarvoor hebben we hem juist bij de selectie gehaald.” De jonge spits verzekerde NEC zaterdag met een treffer van de winst tegen Sparta en uiteindelijk ook van de toer­nooizege. Nadat Lorenzo Davids de Nijmegenaren op 2-0 had gezet en Sparta-aanvaller Joey Godee voor aansluiting had gezet, stond Tshibamba aan het einde van een mooie aanval, opgezet door Mark Otten en met Dominique Kivuvu als tussenstation: 3-1.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan