Collins John voorlopig in ziekenboeg, Nigeriaan op proef

Vandaag in de Gelderlander

Collins John voorlopig in ziekenboeg, Pieter Collen blijft in conditie bij NEC

Been verbindt geen conclusies aan rentree Belgische verdediger.

De kans dat de laatste aanwinst Collins John zaterdag voor NEC tegen zijn oude club FC Twente in actie komt, is sinds gis­termiddag flink geslonken. De aan­valler verliet de training na een tik in zijn knieholte en lijkt niet op tijd fit voor de tweede competitie­wedstrijd van het seizoen.

Overigens leek het duel tegen de Tukkers toch al te vroeg te komen voor de spits, die bij de conditie­test van afgelopen vrijdag, niet het niveau haalde waarop de rest van de selectie van Mario Been inmid­dels zit. „Maar deze ploeg is dan ook erg fit”, zei de NEC- coach, die voorlopig dus even een streep door de naam van Collins John heeft gezet.

Gisteren verscheen er overigens wel een proefspeler op de training. „Een jongen uit Nigeria”, wist Been. „Een rechtsbuiten. Snel. Hij wilde al eerder hier een keer mee­doen maar tot nu toe was het er niet van gekomen. Het zag er aar­dig uit, maar verbindt er verder al­sjeblieft geen conclusies aan.”

Dat mocht ook niemand doen over de aanwezigheid van Pieter Collen. De Belgische verdediger houdt sinds gisteren zijn conditie op peil bij NEC waar hij van 1999 tot 2001 onder contract stond voor­dat hij aan Feyenoord verkocht werd. Collen speelde daarna voor NAC Breda en Sint Truiden.

Been: „ Ik kwam Pieter zaterdag te­gen op de reünie van Feyenoord. Hebben we een tijdje zitten pra­ten. Hij wilde niet verder bij Sint Truiden en vroeg of hij bij ons mocht komen trainen. Daar had ik geen problemen mee, maar meer is er ook niet aan de hand. Al geef ik gelijk toe dat we krap in onze rechtsbacks zitten. Wat dat betreft is het een mooie gelegenheid om te zien waar Pieter staat. Maar dat is het dan ook. Over een transfer is niet gesproken.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.