Bouaouzan: “Engeland nog niet uit mijn hoofd gezet”

Vandaag op de site van Elf.nl.

Rachid Bouaouzan speelt dit seizoen voor NEC, dat hem huurde van Wigan Athletic. Bij die club speelde de 24-jarige aanvaller vorig jaar niet één duel, maar nog steeds hoopt hij op een doorbraak in Engeland.

"Persoonlijk heb ik de Premier League nog niet uit mijn hoofd gezet", vertelt de flankspeler in de nieuwe editie van ELF Voetbal. "Eerst wil ik dit seizoen belangrijk zijn voor NEC. Ik heb bij Wigan een contract tot 2010, dus wie weet wat er nog kan gebeuren."

Bouaouzan, die in de zomer van 2007 van Sparta naar Wigan ging, heeft niet het idee dat hij mislukt is in Engeland. "Nee, dat gevoel heb ik helemaal niet. Dat zou wel zo zijn geweest als ik een aantal kansen in de basis verprutst had. Dan zouden de mensen mogen zeggen: Rachid is niet goed genoeg. Ik houd me vast aan de trainingen. De partijtjes elf tegen elf: ik kon gemakkelijk mee. Dat zeiden teamgenoten ook tegen me. Het punt is gewoon dat het hier in Engeland heel moeilijk is om door te breken. Onmogelijk bijna. Zeker voor jonge spelers. Gaat het even wat minder, dan trekken de clubs hun portemonnee en halen ze anderen."

Volgens Bouaouzan waren blessures en een trainerswissel de oorzaak van het feit dat hij in zijn eerste Premier League-seizoen niet debuteerde. "De trainer die mij gehaald had, Chris Hutchings, werd na een paar weken ontslagen vanwege de slechte resultaten. Steve Bruce verving hem en die zag het niet in mij zitten. Mijn voetballende kwaliteiten waren goed genoeg, zei hij. Maar Bruce kon het zich niet veroorloven jonge spelers zonder ervaring de kans te geven. Hij moest punten halen. Daar was-ie voor aangetrokken."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan