De Pers: arnep-NEC: 1-0

De eerste Gelderse derby van het seizoen is in een 1-0 overwinning voor vitesse geëindigd. NEC speelde een sterke wedstrijd maar wist er niet in te slagen om doelman Velthuizen te verschalken. Na drie wedstrijden staat NEC op de 16de plaats met 1 punt. Vorig jaar startte NEC de competitie ook met twee nederlagen en een gelijkspel.

Voetbal International: "Vitesse mazzelt met derde overwinning"
Het kan niet op voor Vitesse. De Arnhemmers zijn bezig aan de beste seizoenstart ooit in de Eredivisie na ook NEC te hebben verslagen. De zege in de Gelderse derby was nipt (1-0) en over geluk had de taaie ploeg van coach Aad de Mos niet klagen. De vraag vooraf was of Vitesse ook in staat zou zijn het spel zelf te maken. Het antwoord was nee, al zal geen Vitessenaar daar om malen. Buiten het doelpunt van Harrie Gommans, beperkte de thuisploeg zich vooral tot gegroepeerd verdedigen en hard werken. Gecombineerd met doelman Piet Velthuizen in vorm bleek het recept goed genoeg voor weer drie punten.

De sleutelmomenten van het duel vonden plaats in de eerste helft. Vitesse kwam na ruim een half uur op voorsprong. Paul Verhaegh zette van rechts voor en Gommans kopte nauwelijks gehinderd door Patrick Pothuizen eenvoudig de 1-0 voorbij Gábor Babos. Niet veel later had NEC, dat vanaf dat moment domineerde, een strafschop moeten krijgen. Civard Sprockel dekte Jhon van Beukering verkeerd en trok hem aan zijn shirt. De spits van NEC ging neer, maar zag scheidsrechter Ben Haverkort niet ingrijpen. In het vervolg zette NEC vol overgave aan. Kansen kwamen er vooral voor Van Beukering. Velthuizen gaf echter geen krimp en stopte alles. Zoals hij ook met een knappe reflex voorkwam dat een van richting veranderde vrije trap in zijn doel belandde.

Met negen punten uit drie wedstrijden sluit Vitesse aan bij koploper Feyenoord, dat ook nog zonder puntverlies is. NEC blijft op één punt staan en neemt de vijftiende plaats in.

FCUpdate: "Zege op NEC bezorgt Vitesse beste seizoenstart ooit"
Vitesse heeft zich zondag gehandhaafd aan de kop van de eredivisie. In eigen huis won de ploeg van Aad de Mos met 1-0 van een sterker NEC, dat in Piet Velthuizen een niet te passeren doelman tegenover zich had. Harrie Gommans zorgde ervoor dat Vitesse na Sparta (2-1) en AZ (1-0) ook tegen NEC drie punten pakte.

Opvallendste man in het Gelredome was Jhon van Beukering. De spits debuteerde zeven jaar geleden in het geelzwart van Vitesse in de eredivisie. De toen 17-jarige Van Beukering kreeg de erfenis van de Griekse topscorer Nikos Machlas op zijn schouders en kenners voorspelden hem een grote toekomst. Na vier seizoenen met slechts acht doelpunten vertrok de aanvaller via de achterdeur naar de eerste divisie. Bij De Graafschap maakte Van Beukering zijn belofte als veelscorende spits wel waar, met een transfer naar NEC als beloning. In zijn oude thuishaven, het Gelredome, wachtte hem met de Nijmegenaren een alles behalve warm welkom. Op het veld liet Van Beukering zien het niveau van de eredivisie nu wel aan te kunnen. De aanvalsleider van NEC was bij alle gevaarlijke momenten van zijn ploeg betrokken. De Nijmegenaren hadden daarbij de pech dat scheidsrechter Ben Haverkort in de eerste helft weigerde om de bal op de stip te leggen nadat Vitesse-verdediger Civard Sprockel in het strafschopgebied Van Beukering naar beneden had getrokken. Aan de andere kant van het veld werd Vitesse-aanvaller Harrie Gommans nauwelijks in stelling gebracht. Eén moment van de lange spits was echter genoeg voor de winst. Paul Verhaegh gaf vanaf de rechterkant voor en Gommans hoefde alleen maar raak te knikken: 1-0.

Vitesse mocht doelman Piet Velthuizen dankbaar zijn dat die voorsprong tot het einde toe op het bord bleef staan. Velthuizen, mateloos populair onder de eigen aanhang, hield NEC met fraaie reddingen van de verdiende gelijkmaker.

Telegraaf: "Vitesse wint ook van NEC"
Vitesse heeft zondag ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis waren de Arnhemmers te sterk voor NEC. Het werd 1-0, door een vroeg doelpunt van Harrie Gommans. Met negen punten uit drie wedstrijden blijft Vitesse aan de gedeelde kop van de ranglijst. Eerder versloeg de ploeg van Aad de Mos Sparta (2-1) en AZ (1-0).
 
Opvallendste man in het Gelredome was Jhon van Beukering. De spits debuteerde zeven jaar geleden in het geelzwart van Vitesse in de eredivisie. De toen 17-jarige Van Beukering kreeg de erfenis van de Griekse topscorer Nikos Machlas op zijn schouders en kenners voorspelden hem een grote toekomst. Na vier seizoenen met slechts acht doelpunten vertrok de aanvaller via de achterdeur naar de eerste divisie.

Bij De Graafschap maakte Van Beukering zijn belofte als veelscorende spits wel waar, met een transfer naar NEC als beloning. In zijn oude thuishaven, het Gelredome, wachtte hem met de Nijmegenaren een alles behalve warm welkom.

Op het veld liet Van Beukering zien het niveau van de eredivisie nu wel aan te kunnen. De aanvalsleider van NEC was bij alle gevaarlijke momenten van zijn ploeg betrokken. De Nijmegenaren hadden daarbij de pech dat scheidsrechter Ben Haverkort in de eerste helft weigerde om de bal op de stip te leggen nadat Vitesse-verdediger Civard Sprockel in het strafschopgebied Van Beukering naar beneden had getrokken.

Aan de andere kant van het veld werd Vitesse-aanvaller Harrie Gommans nauwelijks in stelling gebracht. Eén moment van de lange spits was echter genoeg voor de winst. Paul Verhaegh gaf vanaf de rechterkant voor en Gommans hoefde alleen maar raak te knikken: 1-0.

Sportweek: "Vitesse bindt ook NEC aan zegekar"
Vitesse is vooralsnog niet te stoppen in de Eredivisie. De Arnhemmers wonnen zondag ook hun derde duel. NEC werd met 1-0 aan de zegekar gebonden. Harrie Gommans maakte in de zeventiende minuut de winnende goal. NEC verdiende meer in de Gelderse derby, maar kreeg geen loon naar werken.

Vitesse lijkt zijn favoriete spelletje te hebben ontdekt. Vorige week wonnen de Arnhemmers met 1-0 van AZ, dat de thuisclub terugdrong, maar de kansen niet benutte. Tegen NEC ontpopte zich eenzelfde wedstrijd voor Vitesse. Na de treffer van Gommans moest NEC op zoek naar de gelijkmaker, maar de club vond vaak Vitesse-keeper Piet Velthuizen op zijn weg. Vitesse blijft met negen punten uit drie punten keurig bovenin meedraaien.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan