NEC had Pardo “achter de hand”

Volgens het AD had NEC de beste papieren om Sebastian Pardo van Feyenoord over te nemen, maar aangezien Tim Janssen tekende, was Pardo ‘niet meer nodig’. Toch opmerkelijk, aangezien Pardo een middenvelder is en Janssen een spits, maar goed gelukkig hebben we Tim dus binnen!

Excelsior haalt op laatste moment Pardo binnen
Dat de Chileense middenvelder een jaar kan worden gehuurd van Feyenoord, dankt Excelsior eveneens aan de tegenstander van vrijdagavond. Omdat Rogier Molhoek op de laatste dag van de transfermarkt van AZ naar NAC verhuisde, zag de club ineens toch af van Pardo. Die mededeling was een klap in het gezicht voor de 25-jarige Chileen. Pardo had ’s ochtends in Breda met succes de onderhandelingen met NAC afgerond. Rond het middaguur kreeg hij gisteren te horen dat die club echter de voorkeur gaf aan AZ-speler Molhoek.

Op dat moment was nog allerminst zeker dat Pardo naar Woudestein zou komen. NEC leek ’s middags namelijk de beste papieren te hebben om hem binnen te halen. Maar omdat de ploeg van Mario Been zich te elfder ure kon verzekeren van de diensten van RKC-spits Tim Janssen, haakten ook de Nijmegenaren af.

Voor Simon Kelder begon toen in Alkmaar het turen naar zijn mobiele telefoon. Excelsior, dat de hele week al op het vinkentouw had gezeten, slaagde er pas laat in om de linkspoot te bereiken. Kort voor middernacht – de uiterste deadline – was de deal uiteindelijk toch nog beklonken.

Pardo werd in 2002 door Feyenoord overgenomen van Universidad de Chile. In vijf seizoenen, waarin hij 71 wedstrijden speelde en 10 goals scoorde, bleef de grote doorbraak in de Kuip uit. Hoewel zijn contract nog een jaar doorloopt, behoort hij dit seizoen niet meer tot de selectie van trainer Bert van Marwijk.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan