De Pers: FC Utrecht – NEC

FC Utrecht en NEC komen laat op gang
VI.nl

FC Utrecht en NEC waren niet in staat om elkaar de nek om te draaien. In De Galgenwaard was het duel lang saai, al vergoedde het slot veel (1-1).

In het eerste half uur viel buiten de 1-0 vrijwel niets te beleven. Utrecht kwam op voorsprong toen Sander Keller een ingooi doorkopte en Tom Caluwé met de punt van zijn schoen scoorde. Het was de eerste kans van de wedstrijd.

Pas daarna ging het tempo wat omhoog en moesten de twee doelmannen zowaar gaan opletten. Vlak na rust maakte NEC de achterstand goed. Rutger Worm profiteerde toen Utrecht de bal niet weg kon werken.

De thuisploeg ging in de slotfase het meest nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Toch kreeg NEC uit de tegenaanval de beste kansen. In de blessuretijd had Caluwé Utrecht aan de zege kunnen helpen. Datzelfde gold aan de andere kant voor Edgar Barreto (net naast) en David Jones (paal).

Met de puntendeling verandert er niet veel aan de vooruitzichten van Utrecht en NEC. Beide teams blijven in het linkerrijtje, met uitzicht op meer.


FC Utrecht en NEC na slecht duel gelijk
Voetbalprimeur.nl


FC Utrecht heeft thuis niet weten te winnen van NEC. Het duel tussen twee ploegen die strijden om een Play-off ticket eindigde in 1-1. Pas in de slotfase werd het duel nog enigzins aantrekkelijk.


De wedstrijd begon uiterst slaapverwekend. Ook na de fraaie openingstreffer van Tom Caluwé viel er lange tijd niets te beleven in Utrecht. Net zoals de 1-0 kwam ook de de gelijkmaker uit de lucht vallen: Rutger Worm maakte net na rust de 1-1, nadat de Utrecht-defensie niet stond op te letten bij een vrije trap.

In het laatste kwartier bloeide het duel nog wat op. FC Utrecht kreeg in de persoon van Sander Keller nog enkele goede mogelijkheden, maar de verdediger miste de scherpte om Babos te verslaan. In de allerlaatste seconden schoot NEC-middenvelder David Jones een vrije trap op de paal, de rebound ging voorlangs.

Voor beide ploegen betekende het duur puntverlies. NEC staat zevende, Utrecht één plaats lager.


FC Utrecht en NEC in evenwicht
FC-Utrecht.nl


In de strijd om de play-offs was het een teleurstellend resultaat voor FC Utrecht. NEC is immers een directe concurrente en met het gelijkspel behoudt de formatie van Ron de Groot twee punten voorsprong op FC Utrecht in de subtop van de eredivisie. Het betekende bovendien de vijfde thuiswedstrijd op rij zonder zege voor de ploeg van Foeke Booy.

‘Tegen een goed georganiseerde ploeg moet je een goede dag hebben’, zei Booy. ‘En daarvoor zaten we vandaag niet goed genoeg in de wedstrijd. We waren niet in goeden doen. Tegen een tegenstander als NEC met veel spelers achter de bal moet je het geduld bewaren, het gaatje vinden en op het juiste moment toeslaan.’ Daar slaagde zijn team in de eerste helft in, maar die voorsprong werd op een schlemielige manier weer te snel uit handen gegeven. Aan het eind van de wedstrijd kon het alle kanten op. Zowel FC Utrecht als NEC waren toen nog dicht bij de winst.

FC Utrecht begon zondag aarzelend aan het duel met de nummer vier. In het eerste kwartier kreeg NEC twee mogelijkheden. Een hoekschop van Edgar Barreto ging na twee minuten spelen voorlangs en moest door Robin Nelisse weggewerkt worden. Elf minuten later eindigde een goede combinatie van NEC bij David Jones die aan kon leggen op de rand van het strafschopgebied. Daarna hoefde Joost Terol in de eerste helft niet meer in te grijpen en wist FC Utrecht na 23 minuten de score te openen. Een ingooi van Somers belandde via Nelisse voor de voeten van Caluwé die afrondde. FC Utrecht domineerde ook in het restant van de eerste helft waarin ook Nelisse nog een goede kopkans kreeg.

Net als in de eerste helft kwam NEC ook na rust beter uit de startblokken. Vier minuten na rust kon Rutger Worm de 1-1 maken omdat de Utrechtse buitenspelval door een communicatiefout achterin niet werkte. ‘Volledig onnodig en op een cruciaal moment’, oordeelde Booy. ‘Daarna moesten we weer op jacht naar de 2-1 en dat koste enorm veel kracht.’ Het kon in de eindfase alle kanten op, vooral in de slotminuten. Caluwé ging langs een aantal NEC-verdedigers maar doelman Babos lag in de weg. Ook Sander Keller had met een kopkans en na uitstekend voorbereidend werk van Braafheid nog iets kunnen forceren. Aan de andere kant was Barreto dicht bij een treffer, belandde een inzet van Jones in het zijnet en mikte de Britse aanvaller van NEC de bal uit een vrije trap op de paal. In tweede instantie was het bijna nog raak via invaller Takak.

‘Naar het einde toe hadden we iets van opluchting en mogen we nog blij zijn dat het geen 2-1 wordt’, stelde Booy. ‘Maar over het verloop daarvoor overheerst toch de teleurstelling.’ Het was alweer de vijfde keer op rij dat FC Utrecht thuis niet tot winst kwam. Booy daarover: ‘Dat is toch wel onze frustratie dat we thuis te weinig punten pakken dit seizoen.’

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan